“Mišlenova” gastronomska ekspanzija: Čak 22 beogradska restorana u novoj selekciji za 2024. godinu

Ukrasavanje restorana za svadbu
restoran_2

Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak beogradskih restorana koji će sa ponosom nositi prepoznatljive crvene table na svom ulazu i predstavljati najbolje gastronomske doživljaje glavnog grada.

Turistička organizacija Srbije objavljuje da je Mišlenov izbor za svoje izdanje u 2024. godini porastao na 22 restorana prestonice Srbije, od kojih Iva New Balkan Cuisine i dalje nosi cenjenu oznaku “Bib Gourmand”, dok se u istoj kategoriji pridružio i restoran Istok. Oznaka “Bib Gourmand”, koje je dobilo ime po zvaničnoj maskoti Mišlena po imenu Bibendum, zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

U kategoriji preporučenih restorana i dalje se nalaze svi prošlogodišnji restorani, Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište, Langouste, Bela Reka, Metropolitan Grill u hotelu Hyatt Regency, Skylounge u hotelu Hilton i TwentyTwo u hotelu Metropol Palace, dok od ovogodišnjih noviteta tu su Pinòt, L’adresse, Na Ćošku i Klub književnika.

Mišlen restorani Beograd

– Naši inspektori su primetili da postoji veliki entuzijazam u oblasti restoranskih usluga, tako da su se u Beogradu sa velikom pažnjom usredsredili na male bistroe i živopisnu kuhinju. Prethodni izbor je potvrđen, iako su se neki od kuvara promenili, vlasnici restorana potvrđuju da i dalje imaju sjajnu viziju hrane i pića. I u starom delu grada i u živopisnim četvrtima, čuveni anonimni inspektori su primetili usredsređenost na domaću proizvodnju, jednostavne, ali ukusne recepte i zanimljivu ravnotežu između tradicionalne srpske i moderne kuhinje, sa međunarodnim šmekom – izjavio je Gvendal Pulenek, međunarodni direktor MIŠLENOVOG vodiča.

Kako tradicija Mišlena nalaže, odabir restorana obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima MIŠLENOVOG vodiča. Beograd starom potvrdom i novom selekcijom nastavlja da bude destinacija od izuzetnog značaja za bogata i raznovrsna gastronomska iskustva.

– Pozicija Srbije na svetskim gastronomskim mapama od velikog je značaja za celokupno predstavljanje Srbije kao turističke destinacije, a Mišlen je potvrdio kontinuirani rad i kvalitet naše ugostiteljske scene koja ide u korak sa najboljim svetskim gastronomskim destinacijama – izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

***

Svi znaju za oznake vrhunskih restorana, ali znate li za šta “Mišlen” dodeljuje zelenu zvezdu? – SRDA

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300