Ministarstvo: Obezbeđeno dovoljno energenata za proizvodnju struje

Dalekovod struja
dalekovod_struja_7

Na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima Srbije zaključeno je da je obezbeđeno dovoljno energenata za nesmetan rad i proizvodnju električne energije u termokapacitetima, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.

Na sednici, kojoj je predsedavala ministarka energetike Zorana Mihajlović, predstavljeni su i podaci o stanju u elektroenergetskim kapacitetima, izveštaji o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, kao i realizaciji planova o nabavci dodatnih količina energenata za termoelektrane i toplane.

Kako je saopšteno, predstavljeni su i izveštaji o stanju zaliha uglja i mazuta za rad termoelektrana, kao i projekcije o potrošnji za period do kraja meseca i do kraja zimske sezone.

Radna grupa razmatrala je i plan nabavke dodatnih količina mazuta, a predstavljena je i dosadašnja realizacija transporta tog energenta.

Prenosni sistem, kako je rečeno, funkcioniše bez većih problema, kao i distributivni sistem koji nastavlja sa redovnim, planskim održavanjem i nema većih, neplaniranih ispada, odnosno isključenja za korisnike.

Razgovarano je i o stanju u gasnom sektoru i radu toplana u Srbiji i konstatovano da nema većih problema u funkcionisanju sistema, budući da je potrošnja energije bila niža tokom praznika.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300