Matić: Podržaćemo razvoj nautičkog turizma u Apatinu

reka Begej
reka_begej_2

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je Apatin i prisustvovala sastanku u Gradskoj kući gde su joj prezentovani projekti i turistički potencijal ove opštine.

– Imala sam priliku da se bliže upoznam s projektima opštine Apatin i mogu da kažem da je resorno ministarstvo kao i do sada spremno da punom podrškom omogući i podstakne razvoj pokrajinskih turističkih destinacija, a Apatin je upravo jedno od njih – malo mesto sa ogromnim turističkim potencijalom – rekla je Matić.

Kako je saopšteno iz njenog kabinet, ona je dodala da je resorno ministarstvo u narednoj godini prepoznalo projekat izgradnje i rada na razvoju nautičkog turizma kao svoj kapitalni projekat, te da će se primarna podrška pružiti projektu sanacije međunarodnog rečnog pristaništa i proširenju kapaciteta Marine Apatin.

Na sastanku u Gradskoj kući Apatina posebna pažnja bila je posvećena projektu izgradnje budućeg Vizitorskog centra na prostoru Harčaš čarde koja se smatra jednom od najlepših lokacija celog rezervata “Gornje Podunavlje”, kao i turističkom potencijalu i dodatnim ulaganjima u infrastrukturu Banje Junaković koja predstavlja najpoznatiji turistički proizvod ovog kraja i daje značajan podstrek razvoju celokupnog turizma.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300