Letnji provod uz reciklabilne aluminijumske čaše: Prvo na EXIT-u

ball aluminium cup
ball aluminium cup 4

Foto: ball.com

Leto je doba za muzičke festivale, roštilj u prirodi i piknike, što na ta mesta najčešće donosi gomile otpada od ambalaže – najčešće su to plastične čaše za jednokratnu upotrebu.

Zbog toga je važno da svako obavi svoju ulogu u očuvanju životne sredine, a potrošačima treba obezbediti održiva rešenja za njihova omiljena pića, što može biti dobro, i za planetu i za biznis.

Naime, prema jednom istraživanju firme “McKinsey”, 66% svih ispitanika i 75% “milenijalaca” tvrdi da im je održivost bitna prilikom kupovine.

ball aluminium cup

Foto: ball.com

Zato je kompanija “Ball Corporation” počela da prodaje svoje aluminijumske čaše u svih 50 država širom SAD. Kako navode iz korporacije, to je potpuno reciklabilna alternativa plastici za jednokratnu upotrebu, preko potrebna kada su veliki i mali događaji u pitanju.

To je preko potrebno i Srbiji, jer svi znamo kako nam izgledaju omiljena izletišta nakon praznika, pa smo se raspitali kada bi se reciklabilne čaše mogle pojaviti i kod nas u prodaji.

ball aluminium cup

Foto: ball.com

– “Ball Alu Cup” je velika i sveža inovacija koja nas približava ciljevima cirkularnosti i zaštite životne sredine. Sada se “Ball Alu Cup” proizvodi i komercijalno prodaje samo u Americi. Lagano se otvaraju evropsko, kao i druga tržišta, što se tiče razvoja, prodaje i plasmana. Za sada nema kratkoročnih planova o proizvodnji u Evropi, pa samim tim ni u Srbiji – rekao je za portal SRDA Jovan Jovanović, menadžer prodaje za Jugoistočnu Evropu u kompaniji “Ball Corporation”.

– Kultura korišćenja jednokratnih plastičnih čaša u Americi je veoma razvijena, kako na događajima, tako i u privatnim okruženjima. Situacija nije baš takva u Evropi, gde će morati značajno više da se radi na proceni tržišta i prilika za korišćenje čaša, osim na događajima – objasnio je on.

– U svemu pomaže rastuća svest o zaštiti životne sredine, naravno – dodao je.

Dokaz za to je iznenađenje Recan fondacije i EXIT fondacije koje čeka posetioce VIP i VIP Gold glavne bine, jer, kako je najavljeno – točeno pivo služiće se u limitiranoj količini aluminijumskih čaša koje se skoro 100% recikliraju i predstavljaju pravo cirkularno pakovanje.

ball aluminium cup

Foto: ball.com

U Americi se aluminijumske čaše Ball korporacije prodaju u više od 18.000 prodavnica (Kroger, Target, Albertsons, CVS…), a takođe se mogu kupiti i na Amazonu, gde su trenutno treće po prodaji u kategoriji čaša, navodi se u objavi korporacije.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300