Kontejneri, automati i reciklažne firme – Nova pretraga na interaktivnoj mapi Gde reciklirati

Gde reciklirati u Srbiji_Mapa
Kontejneri, automati i reciklažne firme – Nova pretraga na interaktivnoj mapi Gde reciklirati

Na interaktivnoj mapi Gde reciklirati dostupna je nova pretraga prema vrsti objekta.

Nova funcionalnost na reciklažnoj mapi Srbije omogućiće svim zainteresovanima, koji žele da učestvuju u reciklaži, još brže i jednostavnije dolaženje do informacija.

Nova mogućnost pruža pretragu prema sledeća tri izbora:

– Kontejneri, kante
– Automati, reciklomati, prese
– Reciklažne i sakupljačke firme

Nova funkcionalnost će olakšati pretragu, na primer, građanima i firmama koji žele da otpad predaju firmi koja sakuplja ili reciklira otpad. Takođe, građanima koji žele da odlože otpad u automate.

Na mapi su od samog početka dostupne pretrage prema mestu odnosno lokalnim samoupravama, kao i prema 24 vrste otpada – baterije, limenke, papir, staklo, PET boce, elektronski i električni otpad, tekstil, akumulatori, vozila…

Sve tri pretrage mogu da se kombinuju.

Posetioci mape ukoliko ne koriste pretragu, mogu da se orijentišu prema boji ikonice lokacije. Plavim ikonicama su označeni reciklažni kontejneri na ulicama, reciklažne kante u prodavnicama i javnim objektima, kao i automati, reciklomati i prese. Žutim ikonicama su označene sakupljačke firme, a zelenim reciklažni centri.

Klikom na ikonicu otvara se prozor u okviru kog se nalazi adresa, koji sve otpad se sakuplja na toj lokaciji, putanja, a ako je ikonica sa sakupljačkom ili reciklažnom firmom tu je i naziv i link ka kontakt i poslovnim podacima firme.

Gde reciklirati

Prikaz mape Gde reciklirati na mobilnom telefonu

Na mapi Gde reciklirati možete pronaći i najbliža mesta za reciklažu u odnosu na vašu lokaciju klikom na opciju „Moja lokacija“ u gornjem levom uglu sajta.

Na stranici Šta se sakuplja posetioci mape mogu pronaći edukativne tekstove o vrstama otpada koji se recikliraju. U sekciji Vesti se nalaze sve novosti iz oblasti otpada, reciklaže, cirkularne ekonomije.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama