Konkurs za dozvole za sakupljanje iz prirode zaštićenih vrsta divlje flore, faune i gljiva u 2022.

Cicak
Konkurs za dozvole za sakupljanje iz prirode zaštićenih vrsta divlje flore, faune i gljiva u 2022.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je danas Konkurs za izdavanje dozvola za sakupljanje iz prirode zaštićenih vrsta divlje flore, faune i gljiva u 2022. godini.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju pravna lica i preduzetnici koji se bave delatnošću sakupljanja u komercijalne svrhe divlje flore, faune i gljiva pod uslovom da im nije izrečena kazna za privredni prestup, odnosno prekršaj propisan Zakonom o zaštiti životne sredine i Zakonom o zaštiti prirode.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju pravna i fizička lica i preduzetnici koji se bave sakupljanjem matičnog legla, odnosno zasada iz prirodnih staništa radi formiranja uzgajališta (plantaže, rasadnici i drugi oblici uzgajališta).

Prijava na konkurs podnosi se najkasnije do 30. novembra 2022. godine, Ministarstvu zaštite životne sredine, adresa: Omladinskih brigada 1, 11000 Beograd.

Vesnici proleca jagorcevina

Dozvoljeno je branje 63 biljnih vrsta među kojima i hajdučica, sremuš, virak, beli slez, čičak, dren, origano odnosno vranilova trava, jagorčevina, šipurak, majčina dušica. Tu su i 3 vrste lišajeva,.

Na spisku su i 15 vrsta gljiva, među kojima i crni vrganj, lisičarka, mrka truba, beli tartuf, crni letnji tartuf, crni zimski tartuf.

Kao i 9 vrsta iz životinjskog sveta poput zelene žabe, baštenskog puža.

Puz suma

Sastavni deo konkurs je tabla po vrstama i količinama kontigenti divlje flore faune i gljiva koje se mogu sakupljati u 2022 godini,  kao i cenovnik divlje flore faune i gljiva koje se mogu sakupljati u 2022 godini.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama