Kina objavila novu bazu podataka o biodiverzitetu

carska_bara_ptica_7

Kina je objavila ažuriranu nacionalnu bazu podataka o biodiverzitetu, poznatu kao Godišnji spisak kataloga života u Kini za 2022, saopštila je Kineska akademija nauka (KAN), prenosi Beta.

U spisak su ove godine unete dodatne 10.343 vrste u poređenju sa onim iz 2021, čime je ukupan broj bioloških vrsta povećan na 138.293, uključujući između ostalog 68.172 životinjske vrste, 46.725 biljnih vrsta i 17.173 vrste gljiva, objavila je Kineska medijska grupa.

Spisak predstavlja bazu podataka koja je korisna za istraživanje, očuvanje biodiverziteta i kreiranje relevantne politike, rekao je zvaničnik Komiteta za biodiverzitet pri Akademiji, dodavši da je Kina jedina zemlja koja svake godine objavljuje spisak ove vrste.

Zajednički su ga sastavili istraživači Instituta za zoologiju, Instituta za botaniku, Instituta za mikrobiologiju, Instituta za biologiju u Čengduu i Instituta za okeanologiju pri KAN-u, kao i drugih institucija.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300