JYSK predstavio održiviju alternativu pamučnim čaršavima

JYSK

Foto: JYSK, Morten Rehne

Kompanija JYSK je u sve svoje prodavnice širom sveta ovog meseca uvela čaršave sa 35 odsto udela liocela, tkanine koja predstavlja održiviju alternativu konvencionalnom pamuku, saopštio je JYSK.

Liocel se izrađuje od pulpe drveta iz održivo upravljanih šuma, u ovom slučaju eukaliptusa. Proizvodnja koristi netoksičan rastvarač u zatvorenom sistemu, smanjujući emisije i zagađenje, i zahtevajući manje vode i hemikalija u poređenju sa pamukom.

Ekološke prednosti liocela

Liocel je biorazgradiv, kompostabilan i trajan materijal, čineći ga ekološki prihvatljivom i kvalitetnom alternativom tradicionalnim tekstilnim vlaknima. Dobijene tkanine su glatke i meke na koži, imaju dobru prozračnost i osiguravaju dugotrajnu izdržljivost, zbog čega su idealne za svakodnevnu upotrebu.

– Jedan od naših fokusa su sirovine koje koristimo za naše proizvode i uvek smo u potrazi za novim, održivijim opcijama. Liocel je zanimljiva alternativa pamuku jer koristi manje vode u proizvodnom procesu. Naši kupci sada mogu da pronađu čaršave sa liocelom u tri serije: VANJA, VIVIAN i EDITH – ističe Berit Stokholm Christiansen, Senior Category Manager u JYSK-u.

JYSK-ova posvećenost održivosti

Osim uvođenja liocelnih čaršava, JYSK u svom asortimanu nudi i proizvode od recikliranog pamuka i član je Better Cotton inicijative koja edukuje proizvođače kako održivije proizvoditi pamuk uz manje korišćenje vode i pesticida. Ove inicijative deo su JYSK-ovog obećanja da će do kraja 2024. godine pamučni i drveni proizvodi u njihovom asortimanu biti iz održivijih izvora.

JYSK_

Foto: JYSK, Morten Rehne

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300