Još 6.000 plavih kanti za reciklažni otpad u domaćinstvima u Surčinu

plave i zelene kante
plave_zelene_kante

Foto: gradskacistoca.rs

Beogradska “Gradska čistoća” tokom dana vikenda 11. i 12. decembra započela je podelu plavih PVC kante za domaćinstva na teritoriji GO Surčin. Akcija će trajati nekoliko vikenda, dok se ne završi podela kanti za oko 6.000 domaćinstava u Surčinu.

U ovom delu Beograda domaćinstva već poseduju zelenu kantu za odlaganje klasičnog komunalnog otpada, a podelom i plavih kanti namenjenih odlaganju reciklabila sugrađani iz Surčina će moći na jednostavan, ali efikasan način da se priključe sistemu reciklaže i njene mreže koja se značajno širi u Beogradu, saopštila je “Gradska čistoća”.

Tokom uručenja kanti, građanim se predočava dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici “Čistoće” ne ulaze u privatan posed.

Oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP “Gradska čistoća” u Zemunu, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

***

Detaljne informacije o plavim i zelenim kantama možete pogledati u tekstu ispod

Gde reciklirati u Beogradu: Plave i zelene kante u kućama – SRDA

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300