Još 6.000 plavih kanti za reciklažni otpad u domaćinstvima u Surčinu

plave i zelene kante
plave_zelene_kante

Foto: gradskacistoca.rs

Beogradska “Gradska čistoća” tokom dana vikenda 11. i 12. decembra započela je podelu plavih PVC kante za domaćinstva na teritoriji GO Surčin. Akcija će trajati nekoliko vikenda, dok se ne završi podela kanti za oko 6.000 domaćinstava u Surčinu.

U ovom delu Beograda domaćinstva već poseduju zelenu kantu za odlaganje klasičnog komunalnog otpada, a podelom i plavih kanti namenjenih odlaganju reciklabila sugrađani iz Surčina će moći na jednostavan, ali efikasan način da se priključe sistemu reciklaže i njene mreže koja se značajno širi u Beogradu, saopštila je “Gradska čistoća”.

Tokom uručenja kanti, građanim se predočava dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici “Čistoće” ne ulaze u privatan posed.

Oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP “Gradska čistoća” u Zemunu, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

***

Detaljne informacije o plavim i zelenim kantama možete pogledati u tekstu ispod

Gde reciklirati u Beogradu: Plave i zelene kante u kućama – SRDA

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje