Još 140 kilometara kanalizacije do septembra 2022. godine

Cevi
cevi_vodovod

Izgradnja kanalizacione mreže u okviru projekta “Čista Srbija” na teritoriji Kučeva teče ubrzanim tokom.

Do sada smo na teritoriji cele države izgradili 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture, do septembra bi trebalo da izgradimo 300 kilometara, i do kraja godine da izgradimo prva četiri postrojenja za preradu otpadnih voda izjavio je u Kučevu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

– Značajno se pomeramo kada su u pitanju ekološki projekti i to je za mene prioritet. Džaba nam autoputevi i brze pruge, ako mi ovu zemlju ne ostavimo čistom za našu decu – istakao je ministar Momirović.

Momirović je primio povelju zahvalnosti Opštine Kučevo za doprinos MGSI izgradnji infrastrukturnih projekata na teritoriji ove opštine.

U february ove godine u Kučevu je počela izgradnja kanalizacione infrastrukture u naseljima Kučevo i Rabrovo, vredna 11 mil EUR, a radove izvodi kineska kompanija CRBC.

– Investicija, verovatno najveća u opštini Kučevo ikada, realizuje se u okviru projekta izgradnje komunalne infrastrukture “Čista Srbija”. U ovom trenutku nema važnijeg posla nego da budućim generacijam ostavimo čiste reke i lično ću se postarati da se reka Pek sačuva i da ostane veliko nacionalno blago Srbije – istakao je Momirović.

Dan Opštine Kučevo, 8. jul, ministar Momirović je iskoristio i da obiđe radove na izgradnji infrastrukture u ovoj opštini – kanalizacione mreže, kao i radove na revitalizaciji lokalnih puteva.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300