Počela izgradnja kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda u Kučevu

cevi_vodovod_
Počela izgradnja kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda u Kučevu

U Kučevu je počela izgradnja više od 24 km kanalizacione mreže. Takođe, u ovoj opštini Braničevskog okruga, biće izgrađena i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Početku radova prisustvovali su ministar Tomislav Momirović i Ivan Raičić, predsednik opštine Kučevo.

– U narednih dvanest do osamnaest meseci završićemo najveći deo ovog projekta. Ovo je deo velikog investicionog talasa u komunalnu infrastrukturu kako bi naše reke učinile čistim i ekološke standarde podigli na nivo zapadne Evrope. Reka Pek mora da bude čista radi budućnosti ovog kraja, jer je naša dužnost da budućim generacijama ostavimo lepšu i bolju Srbiju – rekao je ministar Momirović.

Predsednik opštine Kučevo Ivan Raičić istakao je da će se završetkom ovog projekta konačno rešiti problem izlivanja otpadnih voda u reku Pek.

– Time ćemo zaštititi naš ekološki sistem. I u narednom period ćemo se boriti da našoj deci ostavimo čistu reku Pek i da sprečimo izlivanje otpadnih voda – naveo je Raičić.

U opštini Kučevo u okviru projekta “Čista Srbija” biće izgrađeno više od 24 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda (Kučevo i Rabrovo) koja će obuhvatati 4.000 stanovnika. Ukupna vrednost projekta u opštini Kučevo je 11.203.113 EUR, a izvođač radova je kineska kompanije “China Road and Bridge Corporation” (CRBC).

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama