Počela izgradnja kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda u Kučevu

cevi_vodovod_
cevi_vodovod_33

U Kučevu je počela izgradnja više od 24 km kanalizacione mreže. Takođe, u ovoj opštini Braničevskog okruga, biće izgrađena i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Početku radova prisustvovali su ministar Tomislav Momirović i Ivan Raičić, predsednik opštine Kučevo.

– U narednih dvanest do osamnaest meseci završićemo najveći deo ovog projekta. Ovo je deo velikog investicionog talasa u komunalnu infrastrukturu kako bi naše reke učinile čistim i ekološke standarde podigli na nivo zapadne Evrope. Reka Pek mora da bude čista radi budućnosti ovog kraja, jer je naša dužnost da budućim generacijama ostavimo lepšu i bolju Srbiju – rekao je ministar Momirović.

Predsednik opštine Kučevo Ivan Raičić istakao je da će se završetkom ovog projekta konačno rešiti problem izlivanja otpadnih voda u reku Pek.

– Time ćemo zaštititi naš ekološki sistem. I u narednom period ćemo se boriti da našoj deci ostavimo čistu reku Pek i da sprečimo izlivanje otpadnih voda – naveo je Raičić.

U opštini Kučevo u okviru projekta “Čista Srbija” biće izgrađeno više od 24 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda (Kučevo i Rabrovo) koja će obuhvatati 4.000 stanovnika. Ukupna vrednost projekta u opštini Kučevo je 11.203.113 EUR, a izvođač radova je kineska kompanije “China Road and Bridge Corporation” (CRBC).

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300