Izbegao plaćanje naknade za upravljanje posebnim tokovima otpada u iznosu od 13,5 miliona dinara

automobil
automobil

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv S.S. ( rođen 1977 godine) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Poreska utaja, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Sumnja se da on, kao direktor privrednog društva, Agenciji za zaštitu životne sredine do datuma određenog za to, nije prijavio podatke o težini polovnih vozila koje je privredno društvo čiji je vlasnik uvezlo u Republiku Srbiju, u vremenskom periodu od 10. marta 2016. do 31. decembra 2016. godine.

Kako se sumnja, on je time izbegao plaćanje naknade za upravljanje posebnim tokovima otpada 2016. godini u iznosu od 13.467.996,00 RSD.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza oglasi krivim te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine kao i na plaćanje novčane kazne u iznosu od 300.000 RSD.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300