Italijanska testenina u pakovanju koje može da se kompostira i reciklira

Italijanska testenina u pakovanju koje može da se kompostira i reciklira

Foto: FB/ Fontaneto

Italijanski zanatski proizvođač sveže testenine “Pastificio Fontaneto” služiće svoje proizvode u novom pakovanju koje može u potpunosti da se reciklira.

Pakovanje su dizajnirali Novamont, Gualapack, Ilip i Gruppo Poligrafico Tiberino – grupa kompanija iz sektora zelene hemije i prerade plastike, prenosi esmmagazine.com.

Projekat predviđa zamenu tradicionalne plastične/višeslojne ambalaže sertifikovanim industrijski kompostabilnim pakovanjem, koje se sastoji od termoformiranog ležišta, toplotno zapečaćene folije i etikete koja može da se kompostira.

Krajnji rezultat je prvo 100% kompostabilno i biorazgradivo pakovanje sveže testenine – TUV sertifikovano i napravljeno od Mater-Bi, materijala sa visokim sadržajem obnovljivih sirovina.

Novo pakovanje će doprineti proizvodnji komposta i pomoći u smanjenju emisije CO2, kada se jednom odloži u otpad.

Prvi proizvodi “Pastificio Fontaneto” sa novom ambalažom su Ravioli del Plin i Agnolotti iz Pijemonta, koji se prodaju u lokalnim prodavnicama, velikim distributivnim centrima i na inostranom tržištu.

Uvođenje ambalaže koja se može reciklirati je odgovor na zahtev maloprodaje, koja traži veću posvećenost održivosti i zelenoj agendi svojih dobavljača.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama