Italijanska testenina u pakovanju koje može da se kompostira i reciklira

fontaneto_ambalaza

Foto: FB/ Fontaneto

Italijanski zanatski proizvođač sveže testenine “Pastificio Fontaneto” služiće svoje proizvode u novom pakovanju koje može u potpunosti da se reciklira.

Pakovanje su dizajnirali Novamont, Gualapack, Ilip i Gruppo Poligrafico Tiberino – grupa kompanija iz sektora zelene hemije i prerade plastike, prenosi esmmagazine.com.

Projekat predviđa zamenu tradicionalne plastične/višeslojne ambalaže sertifikovanim industrijski kompostabilnim pakovanjem, koje se sastoji od termoformiranog ležišta, toplotno zapečaćene folije i etikete koja može da se kompostira.

Krajnji rezultat je prvo 100% kompostabilno i biorazgradivo pakovanje sveže testenine – TUV sertifikovano i napravljeno od Mater-Bi, materijala sa visokim sadržajem obnovljivih sirovina.

Novo pakovanje će doprineti proizvodnji komposta i pomoći u smanjenju emisije CO2, kada se jednom odloži u otpad.

Prvi proizvodi “Pastificio Fontaneto” sa novom ambalažom su Ravioli del Plin i Agnolotti iz Pijemonta, koji se prodaju u lokalnim prodavnicama, velikim distributivnim centrima i na inostranom tržištu.

Uvođenje ambalaže koja se može reciklirati je odgovor na zahtev maloprodaje, koja traži veću posvećenost održivosti i zelenoj agendi svojih dobavljača.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300