Građani protestuju na Makišu zbog najave gradnje metroa

Protest
protest

Građani okupljeni na protestu na Makišu zbog najave gradnje metroa, blokirali su danas put i nisu dozvoljavali kamionu sa gradilišta metroa da ga napusti, prenosi Beta.

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je pozvao okupljene na taj potez, kazao je da će blokadu nastaviti još neko vreme.

– Želimo da pokažemo da se nećemo smiriti dok se ne zaustave svi štetni projekti koji ugrožavaju gradjane. Takvih mesta je stotine u Srbiji – rekao je Jovanović i naglasio da se to rešava “masovnim protestom na ulici i izborima”.

On je pozvao sve političke opcije koje prisustvuju protestu, da se sastanu sa gradjanima i da svi zajedno vide kako da reše problem gradnje metroa na Makišu.

Prema njegovim rečima, vlast je pokazala da Srbiju može da ostavi bez vode.

Građane je na protest pozvao Pokret Ekološki ustanak, kako bi se suprotstavili izgradnji metroa na Makiškom polju napominjući da to, kako je naglašeno u pozivu, ugrožava vodosnabdevanje Beograda.

Predstavnik Pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je da će projekat na Makišu ostaviti trajnu štetu i uticati na budućnost građana Beograda.

– Početak izgradnje metroa ne služi da se reši problem saobraćajne gužve jer neće povezati najgušće naseljene delove grada – dodao je.

Prema njegovim rečima, metro će ugroziti vodoizvorište Beograda, a i drugi nasip na Savskom vencu.

On je rekao da Ne davimo Beograd nastoji da se izbori za metro koji će služiti svim građanima a ne “spajati dve livade”.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300