Falsifikovani med možete prijaviti Ivi

Pcela suncokret
suncokret_pcela_2

Pčelari i svi koji posumnjanju na nispravnosr meda na tržištu, imaju na raspolaganju da prijavu proslede  i preko Vibera na mobilnom telefonu ili kompjuteru, i to preko Iva četbota republičkih inspekcija, saopštio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

Iva četbot je zapravo veštačka inteligencija sa kojom možete razgovarati i podnositi prijave 24 časa dnevno.

Potrebno je najpre da na Viberu pronađete Ivu ukucavajući u pretragu Iva republičke inspekcije i da dalje pratite postupak kroz koji vas vodi četbot. Prilikom popunjavanja prijave, na jednostavan način možete dodati slike prijavljenog problema sa vašeg telefona, koje će direktno sa vašom prijavom biti prosleđene Kontakt centru republičkih inspekcija.

Može se lako dogoditi da vas Iva ne razume, pa ponovite vaše pitanje ili konstataciju drugim rečima, i ona će vas razumeti. Ako vas ipak ne bude razumela, čim vam ponudi da popunite “formular” odmah to prihvatite kliktanjem na reč FORMULAR, i onda će vam Iva postavljati konkretna pitanja na koja ćete popunjavati odgovore. Sve ide veoma lako. Bitno je da kada opisujete lokaciju radnje, ne morate čak znati ni adresu, ali onda što detaljnije opišite lokaciju gde se prodavnica nalazi, i napišite ime trgovine. Vaša prijava će na kraju biti prosleđena inspekciji koju ste izabrali.

Iva cetbot

Foto: inspektor.gov.rs

U prvom razgovoru sa Ivom napišite da želite da prijavu uputite veterinarskoj inspekciji. Može se dogoditi da vam Iva napiše da se prijava odnosi na prijave lošeg postupanja prema psima na primer i slično, ali na to ne obraćajte pažnju, već kad dođe mesto za unos problema, lepo ga detaljno opišite i neće biti nikakvih problema, te će prijava otići na pravo mesto. Pripremite da upišete i svoj mejl, na koji će vam inspekcija slati rezultat vaše prijave, odnosno izveštaj o učinjenom, objašnjava se u saopštenju.

Prilikom razgovora sa Ivom jednog trenutka biće vam ponuđeno da priložite i dokaz (fotografiju meda na rafu, fotografiju prodavnice i slično), što možete ali i ne morate da uradite, prijava će svakako biti prihvaćena.

Četbot aplikacija Iva služiće za podršku privrednicima i građanima da popune onlajn formu za podnošenje pitanja ili predstavke, i pružaće odgovore na pitanja koja se tiču nadležnosti nadležnih organa inspekcija, policije, sudstva, organa jedinica lokalne samouprave, itd.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300