EPS: Oko 55.000 korisnika bez struje, broj kvarova prepolovljen

Sneg na krošnjama drveća
sneg_zima_drvo_32

Elektrodistribucija Srbije objavila je danas da, zahvaljujući angažovanju ekipa tog preduzeća, broj korisnika bez napajanja električnom energijom trenutno iznosi oko 55.000, što je oko 1,54% ukupnog broja korisnika tog distributivnog sistema, čime je broj kvarova u odnosu na noćas smanjen za pola.

Istaknuto je da su sve raspoložive ekipe tog preduzeća nastavile intenzivno saniranju posledica velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, koje je nanelo velike štete distributivnoj mreži širom Srbije.

Najteža situacija je, kako je navedeno, i dalje u delovima Кolubarskog, Zlatiborskog, Mačvanskog i Moravičkog upravnog okruga.

Poručeno je da će posao na otklanjanju kvarova biti nastavljen neprekidno, sve dok ne budu sanirani svi kvarovi i obezbedjeno potpuno redovno snabdevanje električnom energijom.

Ukazano je da je otklanjanje kvarova otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predelima.

Ranije danas načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović rekao je da više od 90.000 potrošača u Srbiji nije imalo struju.

Babović je za Radio televiziju Srbije rekao da je najteža situacija u Zlatiborskom okrugu, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu gde ima ozbiljnih problema sa elektrosnabdevanjem.

Vanredna situacija u 4 opštine

Sneg i katastrofalni vremenski uslovi primorali su još dve opštine u Srbiji da proglase vanrednu situaciju – Nova Varoš i Lučani. Prethodno je zbog snega uvedena vanredna situacija i u Sjenici i Ivanjici.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje