EPS: Oko 55.000 korisnika bez struje, broj kvarova prepolovljen

Sneg na krošnjama drveća
sneg_zima_drvo_32

Elektrodistribucija Srbije objavila je danas da, zahvaljujući angažovanju ekipa tog preduzeća, broj korisnika bez napajanja električnom energijom trenutno iznosi oko 55.000, što je oko 1,54% ukupnog broja korisnika tog distributivnog sistema, čime je broj kvarova u odnosu na noćas smanjen za pola.

Istaknuto je da su sve raspoložive ekipe tog preduzeća nastavile intenzivno saniranju posledica velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, koje je nanelo velike štete distributivnoj mreži širom Srbije.

Najteža situacija je, kako je navedeno, i dalje u delovima Кolubarskog, Zlatiborskog, Mačvanskog i Moravičkog upravnog okruga.

Poručeno je da će posao na otklanjanju kvarova biti nastavljen neprekidno, sve dok ne budu sanirani svi kvarovi i obezbedjeno potpuno redovno snabdevanje električnom energijom.

Ukazano je da je otklanjanje kvarova otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predelima.

Ranije danas načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović rekao je da više od 90.000 potrošača u Srbiji nije imalo struju.

Babović je za Radio televiziju Srbije rekao da je najteža situacija u Zlatiborskom okrugu, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu gde ima ozbiljnih problema sa elektrosnabdevanjem.

Vanredna situacija u 4 opštine

Sneg i katastrofalni vremenski uslovi primorali su još dve opštine u Srbiji da proglase vanrednu situaciju – Nova Varoš i Lučani. Prethodno je zbog snega uvedena vanredna situacija i u Sjenici i Ivanjici.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300