Elixir Group: Ne snosimo odgovornost za akcident sa amonijakom, nudimo pomoć za sanaciju

elixir_group
elixir_group

U nedelju 25. decembra oko 16.30 došlo je do iskliznuća 4 od ukupno 20 vagona teretnog voza koji je prevozio amonijak natovaren u Bugarskoj. Vlasnik tereta, odnosno amonijaka koji se prevozio ovim teretnim vozom, je Elixir Grupa iz Šapca, saopštila je kompanija.

Iskliznuće se dogodilo na deonici pruge izvan naselja, između železničkih stanica Pirot i Staničenje. Kod dva vagona je prilikom iskliznuća došlo i do prevrtanja, a iz jednog od prevrnutih vagona je, usled težih oštećenja, došlo i do curenja amonijaka.

Još nije procenjena iscurela količina amonijaka, pretpostavlja se da je u pitanju količina od oko 20 tona.

Sve relevatne činjenice ovog akcidenta će se utvrditi nakon uviđaja koji radi Tehnička železnička komisija, sastavljena od predstavnika imaoca javnih ovlašćenja: Infrastrukture Srbije, koja upravlja javnom železničkom infrastrukturom i Srbija Karga, koji je prevoznik tereta u javnom železničkom saobraćaju, navedeno je u saopštenju.

Elixir Grupa je momentalno stavila sve svoje resurse i obučene timove na raspolaganje Sektoru za vanredne situacije grada Pirota, a naše ekipe iz Prahova su sinoć poslate na mesto događaja gde učestvuju u sanaciji mesta nesreće kako bi se svakodnevni život u Pirotu i okolini normalizvao u što kraćem roku.

– Iako Elixir Grupa kao vlasnik tereta ne snosi odgovornost za akcident koji se dogodio u javnom prevozu spremni smo da učestvujemo u sanaciji svih posledica koje zbog nesreće trpi lokalno stanovništvo i životna sredina. Naš prioritet u ovom trenutku je zaštita zdravlja građana, a dugoročno sistemski rad na prevenciji sličnih incidenata – saopštila je kompanija.

Zahvaljujemo se svim ljudima angažovanim na saniranju posledica nesreće i nadamo se brzom oporavku građana koji su bili izloženi dejstvu amonijaka uz ogromno žaljenje što je zbog toga došlo, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300