CWP i “PowerChina Resources” grade vetropark “Vetrozelena” u Pančevu

Vetrenjaca
vetrenjaca_37_obnovljivi_izvori

Kompanija “CWP Europe” i kineski “PowerChina Resources” gradiće vetropark “Vetrozelena” u Pančevu.

Kompanije su danas potpisale strateški ugovor o ulaganju u ovaj vetropark instalisane snage 300 MW.

– Drago mi je da vidimo da naši strateški partneri učestvuju u realizaciji konkretnih projekata, i u onim oblastima na kojima počiva budućnost energetike, i koje su vezane za proces zelene energetske tranzicije. Cilj Ministarstva rudarstva i energetike i Vlade Republike Srbije je da se dugoročno obezbedi sigurno snabdevanje energijom. Prioritet na domaćem planu je podrška energetike privrednom i tehnološkom razvoju Srbije, a na međunarodnom, jačanje interkonekcija, integracija tržišta energije u regionu i EU i saradnja u obezbeđenju energetske sigurnosti – izjavila je pomoćnica ministarke rudarstva i energetike za međunarodnu saradnju Jovana Joksimović koja je prisustvovala potpisivanju.

He Shijou, izvršni potpredsednik u “Power China Resources” izjavio je: „Kao prekomorska investiciona platforma Power China Group korporacije, ponosni smo na partnerstvo sa CWP Europe u cilju unapređenja ovog projekta, koji će značajno doprineti srpskoj težnji za obnovljivim izvorima energije. Sinergije u mogućnostima Power China Resources u investiranju, izgradnji i radu i razvojnim, komercijalnim i lokalnim iskustvom CWP Europe biće od velike vrednosti za projekat“.

Generalni direktor “CWP Europe” Dimitar Enčev tom prilikom je rekao: „Uzbuđeni smo što možemo da pozdravimo “Power China Resources” kao našeg partnera u vetroelektrani Vetrozelena od 300 MW. Ovaj značajan projekat biće najveća vetroelektrana u Srbiji i jedna od najvećih u regionu po završetku 2025. godine. Ovaj projekat predstavlja veliku investiciju i isporukom čiste električne energije po niskoj ceni važan je korak ka diverzifikaciji i dekarbonizaciji srpskog energetskog miksa“.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300