Četkice za zube od bambusa – Sanja Žugić pokrenula brend “Ecoserein” sa idejom smanjenja korišćenja plastike

Ecoserein

Foto: Ecoserein

U želji da plastiku zameni drugim materijalima, Sanja Žugić je pokrenula proizvodnju i prodaju eko četkica za zube i drugih proizvoda pod nazivom “Ecoserein”. Zainteresovanost potrošača poslednjih godina za održive proizode daje dodatan podsticaj ovakvim brendovima za dalji rast i razvoj.

– Ideja za posao je došla kada sam nakon nekoliko organizovanih akcija čišćenja u Americi shvatila da su ti događaji čišćenja zapravo lečenje posledica, a ne uzroka. Uzrok je, da ne kažem problem, mnogo kompleksniji i ozbiljniji. Plastika mora da bude zamenjena drugim materijalom, pa će je samim tim i biti manje u prirodi – kaže za portal SRDA preduzetnica Sanja Žugić.

Pod brendom “Ecoserein” su dostupni: četkice za zube za decu, četkice za zube za odrasle, četka za kosu, ekološke vrećice, štapići za uši.

– Naše četkice za zube dolaze u pakovanju sa svojom futrolicom za putovanja koja je takodje od 100% bambusa. Nase dečije četkice takođe imaju svoju futrolicu, a imaju i ugravirane životinjice, a naša eko četka za kosu ima na poleđini ugraviranu macu. Ovo je istovremeno poruka brenda da smo vegan i da volimo životinje. Naši proizvodi nisu testirani na životinjama i ne podržavamo taj proces ni u kom slučaju.

Ecoserein

Foto: Ecoserein

– Sirovine nabavljamo iz Kine, iz Fujian provincije. Ovo je provincija sa najvećom količinom prirodnog bambusa. Kina je generalno zemlja sa najviše prirodnog bambusa na svetu. Nema potrebe za pesticidima i raznim hemikalijama da bi se gajio, baš iz razloga što brzo raste, a to podneblje mu najviše odgovara – kaže Žugić i dodaje:

– Proizvodnja nam je isto u Kini u strogo kontrolisanim uslovima. U fabrici sam provela određeno vreme i ja sama s obzirom na to da nam je bitno u kakvim uslovima rade zaposleni i proverila sam proizvodnju, mehanizaciju i ceo proces. U Srbiji sarađujemo sa dizajnerom, marketing timom i web developerom.

Naša sagovornica je započela posao u Americi u kojoj je godinama živela. Kako nam je rekla, proizvodi su i dalje dostupni u određenim radnjama u Njujorku, a četkice koriste i prodaju svojim pacijentima zubarske ordinacije sa Menhetna.

Žugić kaže da je teško organizovati posao na ova dva tržišta, ali da se bore. Sada im je u fokusu Srbija, kao i tržište Evrope gde planiraju plasman u narednom periodu.

– Srbija nam je novo tržište, potpuno neistraženo po pitanju ekologije. Ima mnogo potencijala da se razvije brend kod nas i podrška koju dobijamo kao i pozitivni utisci naših kupaca nas motivišu da nastavimo našu misiju.

Gde se mogu kupiti “Ecoserein” proizvodi?

Putem sajta “Ecoserein“, online platforme ananas.rs, u nekoliko bio i eko radnjica, a za mesec dana i na Aerodromu “Nikola Tesla” u “duty free” prodavnicama.

Sagovornica SRDA portala kaže da su kupci u Srbiji sve više zainteresovani za kvalitetnije i održivije proizvode.

– Veoma nam je drago da se budi svest i kod naših građana. Sve je do edukacije stanovništva. Ona je preko potrebna da bi se napravila bilo koja veća promena u društvu.

Ecoserein - Sanja Zugic

Sanja Žugić u akciji pošumljavanja

Deo prihoda “Ecoserein” donira za čišćenja u okviru ekoloških akcija koje organizuje.

– Čišćenja su ta koja pokreću našu čitavu priču i brend, zapravo brend je nastao kao posledica akcija čišćenja i nakon što smo uvideli koliko plastičnog otpada nalazimo na istim. Do sada smo organizovali više od 10 akcija čišćenja na kojima je učestvovalo više od 200 volontera i jednu akciju pošumljavanja u martu ove godine, za svetski Dan šuma, kada smo posadili 350 stabala topole na Šumskoj upravi Rit sa našim partnerima iz kompanije “Docloop” i JP “Srbijašume”. Svaki naš događaj uključuje hranu i piće za volontere, sve potrebne alatke za olakšano i bezbedno čišćenje kao i edukativnu radionicu o reciklaži i negativnom uticaju plastike na planetu.

Plan “Ecoserein” je da budu zastupljeni u što više maloprodajnih objekata u Srbiji i na taj način generišu sredstva da sve češće organizuju zelene akcije i edukativne radionice.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje