Četkice za zube od bambusa – Sanja Žugić pokrenula brend “Ecoserein” sa idejom smanjenja korišćenja plastike

Ecoserein

Foto: Ecoserein

U želji da plastiku zameni drugim materijalima, Sanja Žugić je pokrenula proizvodnju i prodaju eko četkica za zube i drugih proizvoda pod nazivom “Ecoserein”. Zainteresovanost potrošača poslednjih godina za održive proizode daje dodatan podsticaj ovakvim brendovima za dalji rast i razvoj.

– Ideja za posao je došla kada sam nakon nekoliko organizovanih akcija čišćenja u Americi shvatila da su ti događaji čišćenja zapravo lečenje posledica, a ne uzroka. Uzrok je, da ne kažem problem, mnogo kompleksniji i ozbiljniji. Plastika mora da bude zamenjena drugim materijalom, pa će je samim tim i biti manje u prirodi – kaže za portal SRDA preduzetnica Sanja Žugić.

Pod brendom “Ecoserein” su dostupni: četkice za zube za decu, četkice za zube za odrasle, četka za kosu, ekološke vrećice, štapići za uši.

– Naše četkice za zube dolaze u pakovanju sa svojom futrolicom za putovanja koja je takodje od 100% bambusa. Nase dečije četkice takođe imaju svoju futrolicu, a imaju i ugravirane životinjice, a naša eko četka za kosu ima na poleđini ugraviranu macu. Ovo je istovremeno poruka brenda da smo vegan i da volimo životinje. Naši proizvodi nisu testirani na životinjama i ne podržavamo taj proces ni u kom slučaju.

Ecoserein

Foto: Ecoserein

– Sirovine nabavljamo iz Kine, iz Fujian provincije. Ovo je provincija sa najvećom količinom prirodnog bambusa. Kina je generalno zemlja sa najviše prirodnog bambusa na svetu. Nema potrebe za pesticidima i raznim hemikalijama da bi se gajio, baš iz razloga što brzo raste, a to podneblje mu najviše odgovara – kaže Žugić i dodaje:

– Proizvodnja nam je isto u Kini u strogo kontrolisanim uslovima. U fabrici sam provela određeno vreme i ja sama s obzirom na to da nam je bitno u kakvim uslovima rade zaposleni i proverila sam proizvodnju, mehanizaciju i ceo proces. U Srbiji sarađujemo sa dizajnerom, marketing timom i web developerom.

Naša sagovornica je započela posao u Americi u kojoj je godinama živela. Kako nam je rekla, proizvodi su i dalje dostupni u određenim radnjama u Njujorku, a četkice koriste i prodaju svojim pacijentima zubarske ordinacije sa Menhetna.

Žugić kaže da je teško organizovati posao na ova dva tržišta, ali da se bore. Sada im je u fokusu Srbija, kao i tržište Evrope gde planiraju plasman u narednom periodu.

– Srbija nam je novo tržište, potpuno neistraženo po pitanju ekologije. Ima mnogo potencijala da se razvije brend kod nas i podrška koju dobijamo kao i pozitivni utisci naših kupaca nas motivišu da nastavimo našu misiju.

Gde se mogu kupiti “Ecoserein” proizvodi?

Putem sajta “Ecoserein“, online platforme ananas.rs, u nekoliko bio i eko radnjica, a za mesec dana i na Aerodromu “Nikola Tesla” u “duty free” prodavnicama.

Sagovornica SRDA portala kaže da su kupci u Srbiji sve više zainteresovani za kvalitetnije i održivije proizvode.

– Veoma nam je drago da se budi svest i kod naših građana. Sve je do edukacije stanovništva. Ona je preko potrebna da bi se napravila bilo koja veća promena u društvu.

Ecoserein - Sanja Zugic

Sanja Žugić u akciji pošumljavanja

Deo prihoda “Ecoserein” donira za čišćenja u okviru ekoloških akcija koje organizuje.

– Čišćenja su ta koja pokreću našu čitavu priču i brend, zapravo brend je nastao kao posledica akcija čišćenja i nakon što smo uvideli koliko plastičnog otpada nalazimo na istim. Do sada smo organizovali više od 10 akcija čišćenja na kojima je učestvovalo više od 200 volontera i jednu akciju pošumljavanja u martu ove godine, za svetski Dan šuma, kada smo posadili 350 stabala topole na Šumskoj upravi Rit sa našim partnerima iz kompanije “Docloop” i JP “Srbijašume”. Svaki naš događaj uključuje hranu i piće za volontere, sve potrebne alatke za olakšano i bezbedno čišćenje kao i edukativnu radionicu o reciklaži i negativnom uticaju plastike na planetu.

Plan “Ecoserein” je da budu zastupljeni u što više maloprodajnih objekata u Srbiji i na taj način generišu sredstva da sve češće organizuju zelene akcije i edukativne radionice.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300