Cena struje za privredu ostaje 75 EUR do kraja avgusta

Dalekovodi
dalekovod_struja

Vlada Srbije odlučila je da cena električne energije za privredu od 1. jula do kraja avgusta ostane na nivou od 75 EUR po megavat-satu.

Kako se navodi u saopštenju vlade, na današnjoj sednici usvojen je i Zaključak kojim se Elektroprivredi Srbije (EPS) preporučuje da se rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje – od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine,  obavlja po ceni od 97,50 EUR po megavat-satu, što je važilo i do sada.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici i Fiskalnu strategiju za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025. godinu, kojom se “obezbeđuje ostvarivanje osnovnih ciljeva Vlade Srbije u definisanju ekonomske i fiskalne politike i uravnoteženje makroekonomske i fiskalne pozicije države, a imajući u vidu razmere zdravstvene i ekonomske krize izazvane koronavirusom u 2020. i 2021. godini”, ističe se u saopštenju posle sednice.

Strategija predstavlja osnovni dokument vlade u pogledu utvrđivanja fiskalne pozicije zemlje i definiše projekcije celokupnog fiskalnog okvira u periodu 2023-2025. godine, odnosno ukupne prihode, rashode, deficit i javni dug sektora države.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje