Cena struje za privredu ostaje 75 EUR do kraja avgusta

Dalekovodi
dalekovod_struja

Vlada Srbije odlučila je da cena električne energije za privredu od 1. jula do kraja avgusta ostane na nivou od 75 EUR po megavat-satu.

Kako se navodi u saopštenju vlade, na današnjoj sednici usvojen je i Zaključak kojim se Elektroprivredi Srbije (EPS) preporučuje da se rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje – od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine,  obavlja po ceni od 97,50 EUR po megavat-satu, što je važilo i do sada.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici i Fiskalnu strategiju za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025. godinu, kojom se “obezbeđuje ostvarivanje osnovnih ciljeva Vlade Srbije u definisanju ekonomske i fiskalne politike i uravnoteženje makroekonomske i fiskalne pozicije države, a imajući u vidu razmere zdravstvene i ekonomske krize izazvane koronavirusom u 2020. i 2021. godini”, ističe se u saopštenju posle sednice.

Strategija predstavlja osnovni dokument vlade u pogledu utvrđivanja fiskalne pozicije zemlje i definiše projekcije celokupnog fiskalnog okvira u periodu 2023-2025. godine, odnosno ukupne prihode, rashode, deficit i javni dug sektora države.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300