Cena struje za privredu 75 EUR po megavat satu do 30. juna 2022.

Dalekovod struja
dalekovod_struja_10

Vlada je na današnjoj sednici usvojila zaključak kojim se preporučuje EPS-u da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu (privredi), ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj nepromenjenoj ceni od 75 evra po megavat satu bez PDV-a za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine, rečeno je u Ministarstvu privrede.

Preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore, a kojima je ugovorena cena viša od navedene cene, ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa važenjem od 1. januara 2022. godine, objavilo je Ministarstvo.

Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30. juna, preporučeno je EPS-u da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra po megavat satu bez PDV-a za snabdevanje do 30. juna.

Pored toga, usvojen je zaključak u vezi sa rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno EPS-u da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. obavlja po ceni od 97,50 evra po megavat satu bez PDV-a.

Takođe, usvojen je zaključak koji se odnosi na Odbrambenu industriju Srbije i preporučeno je EPS-u da kupcima električne energije – pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra po megavat satu bez PDV-a za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

EPS-u je preporučeno da kupcima električne energije – pravnim licima koja su nosioci bazičnih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra po megavat satu bez PDV-a za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300