Brzina putničkih vozova na relaciji Zaječar-Timok-Grljan od 15. maja 80 kilometara na sat

pruga
pruga

Infrastruktura železnice Srbije upozorila je danas pešake i učesnike u saobraćaju da će od sutra, 15. maja, brzina putničkih vozova na pruzi Zaječar-Timok-Grljan biti povećana na 80 kilometara na sat, prenosi Tanjug.

Povećanje brzine usledilo je posle rekonstrukcije pojedinih deonica na ovoj relaciji, navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Na ovom delu pruge Crveni Krst-Zaječar-Prahovo Pristanište vozovi su već šest godina, odnosno još od 2018. godine, saobraćali smanjenom brzinom od svega 30 kiometara na sat.

Pruga Zaječar-Grljan prolazi kroz gusto naseljene delove grada Zaječara i prigradskog mesta Grljan, a u Zaječaru se u blizini pruge ovih dana održava tradicionalni prolećni vašar, zbog čega se veliki broj ljudi kreće u zoni neposredno kraj železničkih koloseka, dodaje se u saopštenju.

– Infrastruktura železnice Srbije zbog svega ovoga upozorava i apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju, a posebno na pešake i bicikliste, da prugu prelaze isključivo na mestima gde je to dozvoljeno i predviđeno, da poštuju signalizaciju i znakove upozorenja kraj pruge, kao i da se ne kreću po pruzi. Tako nešto je opasno po život i izričito zabranjeno – ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se samo poštovanjem propisa, signalizacije i upozorenja, kao i odgovornošću prema sebi i drugima, mogu sprečiti nesreće i sačuvati ljudski životi.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300