Banatski festival vina 20. maja u Zrenjaninu

vino

U Gradskoj bašti u Zrenjaninu 20. maja biće održan “Banatski festival vina”, četvrti po redu, a organizator Turistička organizacija grada Zrenjanina najavljuje bogat program.

Uz dobru hranu i bogat muzički program, ljubiteljima vina predstaviće se vinogorja iz Šumadije, Srema, Župe, Banata, Subotice i ostalih vinogorja Srbije, uz goste iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije, među kojima su i neka slavna imena, prave zvezde regionalne, ali i svetske vinske scene.

“Banatski festival vina “predstaviće više od 50 vinarija. U periodu od 15 do 21 čas, posetioci će moći da probaju različite vrste vina: šardone, kaberne, grašac, vranac, tamjanika, malvazija, prokupac i druga izvanredna vina iz naše zemlje i celog regiona.

Posetioce, takođe očekuje selekcija autentičnih zalogaja sa geografskim poreklom u okviru 23. Banatskih vrednih ruku, manifestacije od značaja za grad Zrenjanin.

U okviru festivala biće proglašeni i pobednici izbora za najbolja vina Banata u organizaciji lokalnog Kluba vina iz Zrenjanina.

Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku magazina Vino & Fino.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300