Zasađeno 150 stabala Pančićeve omorike u Beogradu

Sadnja Pančićeve omorike Beograd
Zasađeno 150 stabala Pančićeve omorike u Beogradu

Foto: zelenilo.com

JKP “Zelenilo-Beograd” je 23. decembra sa Pokretom gorana Srbije, u sklopu obeležavanja 60 godina od osnivanja Pokreta, zasadilo Pančićevu omoriku na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštilo je “Zelenilo”.

U spomen-parku “Jajinci” zasađeno je 60 stabala omorike, a u parku Kalemegdan, Zemunskom parku i Tašmajdanskom parku po deset stabala ove vrste. Još 60 stabala omorike biće zasađeno na površini oko Šumarskog fakulteta.

– Pokret gorana je prošle godine obeležio 60 godina od osnivanja, a toliko dugo traje i saradnja Pokreta, JKP “Zelenila-Beograd” i Šumarskog fakulteta. Zbog epidemiološke situacije sadnju, povodom našeg dana, smo odložili za ovu godinu. Tim povodom će biti zasađeno ukupno 150 stabala Pančićeve omorike na nekoliko lokacija u gradu, što je naš poklon Beogradu. Za ovu vrstu smo se odlučili jer je to endemit Balkanskog poluostrva i proglašena je za najlepši četinar – rekao je Ljubomir Popara iz Pokreta gorana Srbije.

JKP “Zelenilo-Beograd” se zahvalilo svim društveno odgovornim kompanijama koji su kroz doniranje stabala Gradu Beogradu prepoznali važnost očuvanja životne sredine, poboljšanja kvaliteta vazduha i uvećanja zelenog fonda grada.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama