Zasađeno 150 stabala Pančićeve omorike u Beogradu

Sadnja Pančićeve omorike Beograd
sadnja_panciceve_omorike_zelenilo

Foto: zelenilo.com

JKP “Zelenilo-Beograd” je 23. decembra sa Pokretom gorana Srbije, u sklopu obeležavanja 60 godina od osnivanja Pokreta, zasadilo Pančićevu omoriku na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštilo je “Zelenilo”.

U spomen-parku “Jajinci” zasađeno je 60 stabala omorike, a u parku Kalemegdan, Zemunskom parku i Tašmajdanskom parku po deset stabala ove vrste. Još 60 stabala omorike biće zasađeno na površini oko Šumarskog fakulteta.

– Pokret gorana je prošle godine obeležio 60 godina od osnivanja, a toliko dugo traje i saradnja Pokreta, JKP “Zelenila-Beograd” i Šumarskog fakulteta. Zbog epidemiološke situacije sadnju, povodom našeg dana, smo odložili za ovu godinu. Tim povodom će biti zasađeno ukupno 150 stabala Pančićeve omorike na nekoliko lokacija u gradu, što je naš poklon Beogradu. Za ovu vrstu smo se odlučili jer je to endemit Balkanskog poluostrva i proglašena je za najlepši četinar – rekao je Ljubomir Popara iz Pokreta gorana Srbije.

JKP “Zelenilo-Beograd” se zahvalilo svim društveno odgovornim kompanijama koji su kroz doniranje stabala Gradu Beogradu prepoznali važnost očuvanja životne sredine, poboljšanja kvaliteta vazduha i uvećanja zelenog fonda grada.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300