Za dve godine putem reciklomata u Beogradu prikupljeno 7 miliona jedinica ambalažnog otpada

reciklomat Novi Beograd
reciklomat_23

Građani Beograda već dve godine odlažu ambalažu u reciklomate kroz koje mogu da ostvare različite benefiite. Kroz ovaj sistem do sada je prikupljeno sedam miliona ambalažnih jedinica.

Usled promene operatera naplate javnog-gradskog prevoza, građanima je mogućnost dopune kartice za prevoz onemogućena. Ipak, svi korisnici reciklomata i dalje će moći da u deset reciklomata širom glavnog grada odlažu ambalažni otpad. Umesto dosadašnje dopune za korišćenje prevoza u Beogradu, sistem ostavlja mogućnost svim ekološki osvešćenim građanima da i nadalje ostvare neke od ranije uvedenih pogodnosti – benefite u okviru Globaltel mobilne telefonije i donacije u humanitarne svrhe, saopštile su kompanije koje stoje iza ovog projekta.

Uvođenje reciklomata na beogradske ulice pokazalo je veliku spremnost građana Beograda da recikliranje otpada uvrste u svoju svakodnevnu rutinu, kao i da usvoje jedan inovativan pristup odlaganju otpada. Osim toga, reciklomati predstavljaju jedan u potpunosti zaokružen domaći, srpski izum, s obzirom na to da su ceo koncept, počevši od ideje, preko proizvodnje fizičkih elemenata do softvera izradili domaći stručnjaci.

Vlasnik patenta za reciklomate je kompanija Suprabit, a tokom godina u održavanje i razvoj ovog sistema bile su uključene i kompanije Sekopak, Kentkart, Procescom, Globaltel i Mastercard.

Imajući u vidu novonastale promene u pogledu novog operatera naplate javnog gradskog prevoza, kao i činjenice da je Kentkart iz sopstvenih sredstava donirao dopunu za javni prevoz, broj reciklomata u Beogradu u narednim danima biće smanjen sa trenutnih 25 na 10. Ovo neće uticati na opterećenost servisa i svi građani moći će neometano da obavljaju reciklažu u istom obimu kao i do sada.

Kompanije Suprabit, Kentkart, Sekopak, Procescom, Globaltel i Mastercard zahvaljuju svim građanima koji koristili sistem reciklomata, ali i pokazali spremnost i volju lokalne zajednice da problemu reciklaže pristupi na jedan odgovoran i inovativan način.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300