Vanredna situacija u devet opština zbog snega i nestanka struje

Sneg klupa
sneg_zima_klupa

Zbog velikih količina snega koji je pao za vikend i posledica koje je to izazvalo u snabdevanju električnom energijom vanredna situacija je proglašena u devet opština – Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši, Ljuboviji, Кrupnju, Arilju, Bajinoj Bašti, Osečini i Malom Zvorniku. Kako je javila RTS, u Malom Zvorniku bez struje je 40 odsto stanovnika, a zbog visokih snežnih nanosa i dalje nije moguć pristup do velikog broja zaselaka, prenosi Beta.

Prema informacijama iz EPS-a, više od 50 radnika je na terenu i oni uz pomoć teške mehanizacije pokušavaju da planinskim putevima stignu do dalekovoda kako bi otklonili kvarove.

U opštini Arilje, gde je na snazi vanredna situacija, mehanizacija radi na probijanju nekategorisanih puteva u višim delovima opštine.

Situacija je bolja kada je reč o električnoj energiji i struja stiže u većinu domova, ali se još uvek probijaju putni pravci koji su zavejani.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300