Usvojen Program prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove sa Akcionim planom

oblak nebo 10
oblak nebo 10

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj 25. decembra 2023. godine Program prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove za period od 2023. do 2030. godine, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Programom se proces prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove sprovodi sistemski i na naučno zasnovanim rezultatima o klimatskim promenama u Republici Srbiji, tako da on sadrži analizu osmotrenih promena klime i scenarija budućih klimatskih promena.

Sastavni deo dokumenta je analiza uticaja klimatskih promena na sektore i sisteme na nacionalnom nivou u kojima je neophodno smanjiti nepovoljan efekat klimatskih promena: zdravlje i bezbednost ljudi, poljoprivreda, šumarstvo, saobraćajna i putna infrastruktura, energetika, urbano planiranje i razvoj i biodiverzitet.

Sastavni deo Programa je i Akcioni plan za njegovo sprovođenje, koji obuhvata period od 2024. godine do 2026. godine i sadrži 25 mera, kao i finansijski, institucionalni i vremenski okvir za njihovo sprovođenje i praćenje.

Program prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove sa Akcionim planom možete pogledati OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300