U Vranju počela izgradnja nove kanalizacione mreže dužine 142 kilometara

Čista Srbija Vranje
U Vranju počela izgradnja nove kanalizacione mreže dužine 142 kilometara

Foto: mgsi.gov.rs

U Vranju je danas počela izgradnja nove kanalizacione mreže u dužini 141,6 kilometara, a vrednost projekta je 59,1 mil EUR.

Radove je obišao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, a potom je prisustvovao početku probnog rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u čiji izgradnju je, u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom КFW, uloženo 29,4 mil EUR.

– Investicije u komunalnu infrastrukturu i ekološke projekte koje sprovodimo u Vranju su najveće na teritoriji cele Srbije. Izgradićemo 142 kilometra potpuno nove kanalizacione mreže i to su pravi i realni ekološki projekti koje danas sprovodimo na teritoriji cele države – rekao je Momirović.

Momirović je naveo da je u ovoj godini počela izgradnja oko 800 kilometara kanalizacione i kolektorske infrastrukture u više od 20 lokalnih samouprava.

Ministar Momirović podsetio je da je letos postpisan ugovor sa КFW bankom koji se odnosi na upravljanje komunalnim otpadom i da će u Vranju biti centar za upravljanje komunalnim otpadom za ceo Pčinjski okrug.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama