U Vranju počela izgradnja nove kanalizacione mreže dužine 142 kilometara

Čista Srbija Vranje
cista_srbija_vranje

Foto: mgsi.gov.rs

U Vranju je danas počela izgradnja nove kanalizacione mreže u dužini 141,6 kilometara, a vrednost projekta je 59,1 mil EUR.

Radove je obišao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, a potom je prisustvovao početku probnog rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u čiji izgradnju je, u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom КFW, uloženo 29,4 mil EUR.

– Investicije u komunalnu infrastrukturu i ekološke projekte koje sprovodimo u Vranju su najveće na teritoriji cele Srbije. Izgradićemo 142 kilometra potpuno nove kanalizacione mreže i to su pravi i realni ekološki projekti koje danas sprovodimo na teritoriji cele države – rekao je Momirović.

Momirović je naveo da je u ovoj godini počela izgradnja oko 800 kilometara kanalizacione i kolektorske infrastrukture u više od 20 lokalnih samouprava.

Ministar Momirović podsetio je da je letos postpisan ugovor sa КFW bankom koji se odnosi na upravljanje komunalnim otpadom i da će u Vranju biti centar za upravljanje komunalnim otpadom za ceo Pčinjski okrug.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300