U pripremi Akcioni plan Programa upravljanja otpadom

kanta_otpad

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da “obaveštava zainteresovanu javnost o početku izrade nacrta Akcionog plana Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period od 2022. do 2031. godinu”.

Dokument se priprema rad ostvarivanja ciljeva i praćenja Programa upravljanja otpadom.

Kako se navodi u obaveštenju, planirano je da nacrt Akcionog plana bude izrađen do maja 2022. godine.

Međutim, u samom Programu piše da je usvajanje akcionog plana predviđeno u roku od 90 dana od donošenja Programa, a program je donet 28. januara. U skladu sa ovim rokom, do kraja aprila treba da budu završeni i nacrt, i javna rasprava i konačni dokument Akcionog plana.

Kao priprema za izradu Akcionog plana u prethodnom periodu izrađen je Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period od 2022. do 2031.

Akcionim planom biće definisane konkretne aktivnosti koje će se preduzeti radi obezbeđenja uslova da se ciljevi Programa realizuju, određeni nosioci i partneri za sprovođenje tih mera i aktivnosti, definisani njihovi pokazatelji, kao i rokovi i sredstva za njihovo sprovođenje.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300