U planu izgradnja reciklažnog dvorišta u Futogu u Novom Sadu

reciklaža
reciklaza_22

Projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju reciklažnog dvorišta u Futogu u Novom Sadu uskoro bi trebalo da počne da se izrađuje, a gradska vlast je za ovu potrebu izdvojila 10 miliona dinara sa PDV-om.

Ovaj tender Gradske uprave za zaštitu životne sredine raspisan je prema Lokalnom planu upravljanja otpadom za period od 2023. do 2032. godine.

Prema ovom dokumentu, kao optimalno rešenje za upravljanje otpadom predlaže se izgradnja tri reciklažna dvorišta na teritoriji Grada Novog Sada.

Jedno reciklažno dvorište biće deo buduće regionalne deponije, dok se izgradnja preostala dva predviđa u Futogu i Petrovaradinu.

Odabran ponuđač ili grupa ponuđača imaće zadatak da izradi urbanistički projekat, idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, što se navodi kao opciono, projekat izgradnje reciklažnog dvorišta, kao i projekta za izvođenje radova.

– Izgradnjom reciklažnog dvorišta biće obezbeđeno razvrstavanje i odlaganje neopasnog i opasnog kućnog otpada fizičkim licima, kao i njegovo privremeno skladištenje – navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Projektovano reciklažno dvorište treba da se sastoji iz prijemne zone gde će biti kolska vaga za merenje dopremljenog otpada i prostorija za zaposlene, reciklažnog ostrva i prostora za posebne tokove, hale za postojenje za tretman, odnosno drobljenje kabastog otpada i infrastrukturno opremanje kompleksa.

U okviru reciklažnog ostrva trebalo bi da postoji nadstrešnica za sekundarne sirovine, prostor za skladištenje na otvorenom gde će biti skladišten elektronski otpad, tečni kućni otpad, nadstrešnica sa boksovima za otpadne gume, kao i prostor za skladištenje ostalih vrsta otpada.

Rok za izradu dokumentacije, odnosno ishodovanje građevinske dozvole, ne može biti duži od 150 kalendarskih dana.

Navodi se i da je u toku postupak prenosa javne svojine sa Republike Srbije na Grad Novi Sad za potrebe reciklažnog dvorišta, kao i prenosa za pristupne saobraćajnice.

Ponuđači ili grupe ponuđača se na ovaj tender mogu prijaviti do 4. decembra, nakon čega će biti poznato ko će raditi ovaj posao.

Izvor: 021.rs

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300