U Kniću počela izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadne vode

Izgradnja kanalizacije u Kniću
kanalizacija_knic

Foto: mgsi.gov.rs

U Kniću je danas počela izgradnja nove kanalizacione mreže dužine 35 kilometara, a biće izgrađeno i pet postrojenja za preradu otpadnih voda, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar Tomislav Momirović je u obilasku gradilišta rekao da ta opština sada ima samo 1,5 kilometar kanalizacione mreže, a nema ni jedno postrojenje za preradu otpadnih voda.

– Prvi put nakon pedeset godina pokrećemo jedan ovakav projekat koji će doprineti povećanju kvaliteta života ljudi. Mi danas imamo u Beogradu pedeset zgubidana koji protestuju i zalažu se za neke apstraktne pojmove, a mi ulažemo stotine miliona evra kako bi našu prirodu i naše reke ostavili čiste – rekao je Momirović.

Naveo je da se radovi u Kniću finansiraju u okviru projekta “Čista Srbija” koji će sprovesti 80″ lokalnih samouprava u Srbiji u naredne četiri ili pet godina.

– To nije politička priča, tu nema mesta za politikanstvo – mi moramo da očistimo našu zemlju za našu decu – naglasio je Momirović.

Predsednik opštine Кnić Srećko Ilić je naglasio da je ovo istorijski trenutak za tu opštinu, jer je potpisan najveći ugovor za investiranje u infrastrukturu u njenoj istoriji.

– Na teritoriji opštine Кnić se nalazi Gružansko jezero, najveće jezero u centralnom delu Srbije koje snabdeva grad Кragujevac i okolinu pijaćom vodom. Paradoks je da u slivnom području jezera nije postojao nijedan sistem za prečišćavanje otpadnih voda i kroz ovu investiciju i projekat ćemo zaštiti i jezero – rekao je Ilić.

Vrednost radova u Kniću u okviru projekta “Čista Srbija” je oko 16,3 miliona evra, a izvođač radova je kineska kompanija CRBC (China Road and Bridge Corporation).

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300