U Beogradu predviđeno 150 stanica za javne bicikle i 100 km biciklističkih staza

Parking za bicikle
parking_bicikl

Predlog plana mesta za postavljanje stanica za iznajmljivanje javnih bicikli usvojen je danas na sednici Skupštini Grada Beograda.

– Nadam se da smo usvajanjem ovog akta rešili probleme koje smo imali i omogućili njegovu realizaciju – istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

On je rekao da je Beograd veliki grad kojem je potreban sistem prevoza javnih bicikli. Plan je, kako je precizirao, da u naredne četiri godine u prestonici bude oko 100 kilometara biciklističkih staza.

– Planom je predviđeno da se podigne 150 stanica javnih bicikli, dok će ih po stanici biti deset. Odlučeno je da se bicikli ostavljaju i preuzimaju isključivo na stanicama predviđenim za tu namenu. Cilj je da što više promovišemo prevoz biciklom, što smo i prethodno činili postavkom baznih stanica u javnim garažama ili na Adi Ciganliji. Dolaskom partnera sistem bi se dodatno unapredio – rekao je Vesić.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je dodao da je donošenjem novog plana stvoren novi pravni osnov za postavku stanica i iznajmljivanje.

Portal SRDA je nedavno predstavio dobre primere funkcionisanja iznajmljivanja bicikli u evropskim gradovima. Tekst možete pročitati na LINKU.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300