“Srbijašume” kao energetsko preduzeće

suma_drvece
suma_drvece_23

Od sada se Javno preduzeće “Srbijašume” tretira kao energetsko, imajući u vidu značaj peleta i briketa u predstojećoj grejnoj sezoni, s obzirom na to da ih individualni potrošači sve više koriste za grejanje, poručila je premijerka Ana Brnabić posle sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) .

Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je sednici Saveta na kojoj je konstatovano da je u prvom kvartalu ove godine zabeležen rast u oblasti industrije, uvoza i izvoza, kao i da „ne postoji ni promil mogućnosti da snabdevanje stanovništva osnovnim životnim namirnicama bude ugroženo, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Rast BDP u prvom kvartalu iznosio je 4,3%, dok je godišnja prognoza 4,5%, rečeno je na Savetu za BDP.

Na sednici su razmatrani najvažniji ekonomski pokazatelji u svim privrednim oblastima.

Istaknuto je, između ostalog, da se projekti u oblasti linijske infrastrukture realizuju po planu i dobrom dinamikom, u oblasti poljoprivrede setva je okončana na više od 98 odsto površina, primenjene su sve agrotehničke mere i očekuje se prinos od približno 3,5 miliona tona žita.

Kada je reč o zalihama poljoprivrednih proizvoda, Srbija ih ima dovoljno za svoje potrebe, dok se za pojedine kulture traže nova tržišta. Zabeležen je rast u prerađivačkoj industriji, a kada je reč o stranim direktnim investicijama, njih je za trećinu više, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o snabdevanju električnom energijom, premijerki je ukazano na to da je u Javnom preduzeću “Elektroprivreda Srbije “počela remontna sezona, a da će do 1. avgusta proizvodnja uglja biti u potpunosti stabilizovana.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje