SEOS objavio dokument: “Rio Tinto” hoće da oživi projekat Jadar

SEOS
seos_2

Savez ekoloških organizacija (SEOS) “Znamo da ne damo” objavio je dokument kojim potkrepljuje svoje tvrdnje o pokušajima da se projekat Jadar nastavi tamo gde je zaustavljen, prenosi Fonet.

Taj savez je saopštio da je kompanija “Rio Tinto” pokušala da pronađe partnera za izradu idejnog rešenja i projekta za prečišćavanje otpadnih voda i da projekat Jadar nije „ugašen“, niti mrtav, budući da iz te kompanije očekuju njegov nastavak.

U dokumentaciji koju je objavio SEOS ukazuje na “saradnju kompanija Rio Tinto i Behtel u daljoj realizaciji projekta Jadar”.

Reč je o pokušaju “Rio Tinta” da pronađe partnera za izradu idejnog rešenja i projekta za prečišćavanje otpadnih voda. Osim toga, na sajtu “Rio Tinta” nalazi se jasan argument za tvrdnju da projekat Jadar nije ugašen, a naročito nije mrtav, budući da iz te kompanije očekuju njegov nastavak, navodi SEOS.

U saopštenju se podseća da su “predstavnici izvršne vlasti Rio Tintu priznali sklonost ka korupciji” i da je i “predsednik govorio o vraćanju famozne milijarde Rio Tintu”, koje po navodima SEOS nema u zvaničnim dokumentima “te verovatno spada u zakulisne radnje iz džepa u džep”.

U saopštenju SEOS naglašava da se po “pouzdanim saznanjima”, može očekivati “pokušaj ove kompanije da podmiti stručnu javnost koja se ranije izjašnjavala protiv projekta Jadar, ali da oni čvrsto veruju da “stručnjaci koji su do sada savesno postupali ni ubuduće neće podleći njihovim ponudama”.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300