“Sekopak” i “Bambi” dobitnici titule “Kampanje sa svrhom” ECO 2023.

reciklaza_znak
reciklaza_znak_novo

Projekat “Reciklažom za čistiji Požarevac” koji su sprovele kompanije “Sekopak” i “Bambi” dobitnik je priznanja “Kampanje sa svrhom” u ECO kategoriji, objavio je “Sekopak”.

“Kampanje sa svrhom” je prvi Festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji i regionu i jedan od prvih takve vrste u svetu.

U Marsh Open Space-u, na Međunarodni dan deteta, proglašeni su nosioci titule “Kampanje sa svrhom” 2023. Festival se ove godine održavao po treći put, a po prvi put je dodelio nagrade u dve kategorije, i to ECO i SOCIAL.

kampanje_sa_svrhom_reciklazom_za_cistiji_pozarevac

Foto: Sekopak

Iz projekta je potekla knjžica za decu “Mala škola reciklaže“, a povodom dobijanja priznanja “Kampanje sa svrhom”, kompanije su odlučile da podele knjižicu sa svima. Besplatan primerak možete preuzeti OVDE.

Projekat “Reciklažom za čistiji Požarevac” realizovan je sa idejom da kompanije približe temu reciklaže svim građanima Požarevca, ali pre svega najmlađima. U prvi deo projekta pod nazivom “Mala škola reciklaže” uključile su se sve osnovne škole iz Požarevca i okolnih mesta, a decu od 1. do 4. razreda Boda Ninković i ekipa naučili su kako da vode računa o životnoj sredini kroz predstavu “Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu!”. Ovo je bio prvi korak u njihovoj edukaciji jer su kao ulaznicu donosili upravo ambalažni otpad! U školama su postavljene kutije za odvajanje ambalažnog otpada, a deci je podeljen edukativni materijal kako bi im održao pažnju na ovoj važnoj temi.

– Kroz projekat edukovali smo više od 2.000 osnovaca o reciklaži, a za samo dva meseca deca su sakupila više od 700 kg ambalažnog otpada – naveo je “Sekopak”.

U sledećoj fazi projekta postavljeno je reciklažno ostrvo na promentoj lokaciji u gradu, a postavku je pratilo i predstavljanje rezultata inicijative “Mala škola reciklaže” koja je bila samo uvod u veliku kampanju širenja ekološke svesti među građanima. Na ova način omogućeno je svim građanima Požarevca da odlažu ambalažni otpad, a nakon postavke eko ostrva sprovedeno je niz akcije za sakupljanje ambalažnog otpada i edukaciju građana o reciklaži.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300