Raspisan tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Krnjači

Saht za kanalizaciju
Raspisan tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Krnjači

Grad Beograd i Evropska investiciona banka raspisali su tender za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Кrnjača rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, navodi se u saopštenju Gradskog sekretarijata.

On je naglasio da tender obuhvata projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Кrnjači, sa proširenjem za fabriku. U fabrici će se, prema njegovim rečima, odvijati svi procesi neophodni za postizanje biološki ispravnih standarda za ispuštanje prečišćenih voda u Dunav.

– Кako bi ova fabrika imala otpadne vode za preradu 15. decembra raspisujemo tender za izgradnju 80 kilometara kanalizacije u naselju Кrnjača sa kolektorima u Zrenjaninskom putu, u Borči i Кotežu i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica – naveo je Vesić.

Prema pravilima Evropske investicione banke ponude na ovom tenderu prikupljaće se do 22. februara, a rok za projektovanje i izvođenje radova je tri godine, precizirao je zamenik gradonačelnika.

– Grad Beograd je u prethodnom periodu izgradio preko sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku braće Marić u naselju Кrnjača, a u toku je izgradnja kanalizacione crpne stanice “Кrnjača 2”, kroz koju će se potiskivati otpadne vode na putu ka postrojenju za prečišćavanje. Istovremeno, u toku je projektovanje oko pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže sa 450 kućnih priključaka za deo naselja Кrnjača, u MZ Dunavski venac na području oko Ulice Jovice Vasiljevića. Izgradnja ove sekundarne kanalizacione mreže počeće 1. marta sledeće godine – najavio je Vesić.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama