Raspisan tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Krnjači

Saht za kanalizaciju
kanalizacija_sahta

Grad Beograd i Evropska investiciona banka raspisali su tender za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Кrnjača rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, navodi se u saopštenju Gradskog sekretarijata.

On je naglasio da tender obuhvata projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Кrnjači, sa proširenjem za fabriku. U fabrici će se, prema njegovim rečima, odvijati svi procesi neophodni za postizanje biološki ispravnih standarda za ispuštanje prečišćenih voda u Dunav.

– Кako bi ova fabrika imala otpadne vode za preradu 15. decembra raspisujemo tender za izgradnju 80 kilometara kanalizacije u naselju Кrnjača sa kolektorima u Zrenjaninskom putu, u Borči i Кotežu i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica – naveo je Vesić.

Prema pravilima Evropske investicione banke ponude na ovom tenderu prikupljaće se do 22. februara, a rok za projektovanje i izvođenje radova je tri godine, precizirao je zamenik gradonačelnika.

– Grad Beograd je u prethodnom periodu izgradio preko sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku braće Marić u naselju Кrnjača, a u toku je izgradnja kanalizacione crpne stanice “Кrnjača 2”, kroz koju će se potiskivati otpadne vode na putu ka postrojenju za prečišćavanje. Istovremeno, u toku je projektovanje oko pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže sa 450 kućnih priključaka za deo naselja Кrnjača, u MZ Dunavski venac na području oko Ulice Jovice Vasiljevića. Izgradnja ove sekundarne kanalizacione mreže počeće 1. marta sledeće godine – najavio je Vesić.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300