Raspisan konkurs za energetsku efikasnost javnih objekata – Za lokalne samouprave 800 miliona dinara

Kancelarija Novi Beograd
zgrada_kancelarije

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja za jedinice lokalne samouprave i gradske opštine koji će biti otvoren do 8. jula, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakla je da se ove godine izdvaja dvostruko više sredstava za energetsku sanaciju javnih objekata.

– Ministarstvo je izdvojilo 800 miliona dinara, dvostruko više nego prošle godine, za energetsku sanaciju javnih objekata čime ćemo povećati komfor boravka u njima za đake i nastavnike, pacijente i lekare, sportiste, kulturne radnike i zaposlene u administraciji. Time smanjujemo potrošnju energije od 20 do 50%, finansijske troškove u zimskom i letnjem periodu i štitimo životnu sredinu – rekla je ona.

Ona je podsetila da je na prošlogodišnjem javnom pozivu učestvovala 21 jedinica lokalne samouprave i da se nada da će ove godine njihov broj povećati.

– Na prošlogodišnjem javnom pozivu Ministarstvo i lokalne samouprave uložile su više od 665 miliona dinara za energetsku sanaciju osnovnih i srednjih škola, upravnih zgrada, vrtića, domova kulture, domova zdravlja, sportskih objekata, postrojenja za preradu vode i javnog osvetljenja u 21 lokalnoj samoupravi. S obzirom da je ministarstvo dvostruko povećalo iznos sredstava, očekujemo da će se broj učesnika povećati ove godine – rekla je Đedović Handanović.

Ministarka je dodala da je u prethodnom periodu država izdvojila sredstva za energetsku sanaciju 165 objekata od javnog značaja u kojima su smanjene emisije ugljen-dioksida za oko 15.000 tona godišnje, u koje je uloženo oko 3,6 milijardi dinara.

Javni poziv pogledajte OVDE.

Konkursnu dokumentaciju preuzmite OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300