Prva kabina za samouslužno nanošenje sredstva protiv komaraca na Adi Ciganliji

mosq switch
mosq switch

Foto: mosq switch

Prva kabina za samouslužno nanošenje sredstva protiv komaraca u Srbiji, a i na svetu, postavljena je prošlog vikenda na Adi Ciganliji.

Inovativne uređaje kompanije MOSQ-SWITCH iz Šapca svi posetioci “beogradskog mora” mogu pronaći na Makiškoj strani, na samom početku šetališta (kod “Markoni sporta”).

Aleksandar Terzić, koji stoji iza ovog projekta, otkrio nam je da uređaj privlači mnogo pažnje i da su reakcije građana “više nego pozitivne”.

– Prolaznici su zainteresovani pre svega da vide šta je to novo na tržištu, a onda i da probaju ovakav vid nanošenja repelenta – rekao je Terzić za portal SRDA.

Kako navodi naš sagovornik, kompanija je trenutno u potrazi za novim lokacijama na kejevima, parkovima ili restoranima na kojima bi mogli da postave sledeći uređaj.

Ove godine je broj uređaja ograničen, te tako moraju pažljivo da biraju i lokacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mosq-Switch (@mosq_switch)

Tri sata zaštite od komaraca za 100 dinara

Cena apliciranja sredstva je 100 dinara, nanošenje traje svega pet sekundi, a zaštićeni ste tri sata.

Korisnici nemaju razloga za brigu za uticaj na zdravlje, jer je sredstvo koje koristi potpuno prirodno i ekološko, kažu u MOSQ-SWITCH.

Ono ne ostavlja fleke po odeći, ni lepljiv trag. Takođe se brzo upija i efikasno deluje protiv komaraca, a nanošenje se može ponoviti neograničeno puta.

Kabina zauzima malu površinu i koristi energiju dobijenu preko solarnih panela.

Ideju ove kompanije prepoznao je i Fond za inovacionu delatnost koji ih je i podržao sa 4.150.900 dinara u sklopu programa “Pametni početak“.

***

Više detalja o samo ideji i planovima MOSQ-SWITCH pogledajte u tekstu  Sprečite ujed komarca u kabini – Inovativno rešenje MOSQ-SWITCH – SRDA

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300