Podela zelenih i plavih kanti u BG naseljima Krnjača i Kotež

Podela zelenih i plavih kanti u BG naseljima Krnjača i Kotež

Foto: gradskacistoca.rs

JKP “Gradska čistoća” Beograd će 9. i 10. jula deliti zelene PVC kante za odlaganje klasičnog komunalnog otpada i plave PVC kante namenjene odlaganju reciklabila, individualnim domaćinstvima u gradskoj opštini Palilula.

U subotu i nedelju će oko 600 domaćinstava u naseljima Krnjača i Kotež dobiti ukupno 1.200 kanti, i to 600 plavih i 600 zelenih. To znači da će svako domaćinstvo dobiti po jednu zelenu i plavu kantu, zapremine 240 litara, koje će im ekipe JKP “Gradska čistoća” dostaviti na kućnu adresu.

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje otpada i pruža kvalitetnija komunalna usluga. Podelom plavih kanti mnoga domaćinstva počinju aktivno učešće u reciklaži u svojim domovima, čime se istovremeno smanjuju količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama.

Građanima će ovom akcijom znatno biti olakšano ne samo odlaganje, već i izbacivanje otpada.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 7.30 do 14.00 časova tokom dana vikenda, građanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je njihova jedina obaveza da određenim danom u sedmici kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer komunalni radnici “Čistoće” ne ulaze u privatne posede.

Građani koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP “Gradska čistoća” u opštini Palilula kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

***

Detaljne informacije o plavim i zelenim kantama možete pogledati u tekstu ispod

Gde reciklirati u Beogradu: Plave i zelene kante u kućama – SRDA

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama