Podela zelenih i plavih kanti u BG naseljima Krnjača i Kotež

plave kante

Foto: gradskacistoca.rs

JKP “Gradska čistoća” Beograd će 9. i 10. jula deliti zelene PVC kante za odlaganje klasičnog komunalnog otpada i plave PVC kante namenjene odlaganju reciklabila, individualnim domaćinstvima u gradskoj opštini Palilula.

U subotu i nedelju će oko 600 domaćinstava u naseljima Krnjača i Kotež dobiti ukupno 1.200 kanti, i to 600 plavih i 600 zelenih. To znači da će svako domaćinstvo dobiti po jednu zelenu i plavu kantu, zapremine 240 litara, koje će im ekipe JKP “Gradska čistoća” dostaviti na kućnu adresu.

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje otpada i pruža kvalitetnija komunalna usluga. Podelom plavih kanti mnoga domaćinstva počinju aktivno učešće u reciklaži u svojim domovima, čime se istovremeno smanjuju količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama.

Građanima će ovom akcijom znatno biti olakšano ne samo odlaganje, već i izbacivanje otpada.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 7.30 do 14.00 časova tokom dana vikenda, građanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je njihova jedina obaveza da određenim danom u sedmici kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer komunalni radnici “Čistoće” ne ulaze u privatne posede.

Građani koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP “Gradska čistoća” u opštini Palilula kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

***

Detaljne informacije o plavim i zelenim kantama možete pogledati u tekstu ispod

Gde reciklirati u Beogradu: Plave i zelene kante u kućama – SRDA

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300