Počele prijave za turističke vaučere za odmor u Srbiji

jezero_zlatibor
jezero_zlatibor

Građani Srbije mogu da se prijave za vaučere za ovogodišnji odmor u Srbiji, koje je država obezbedila radi podsticanja unapređenja turističkog prometa domaćih turista, za šta je iz budžeta izdvojeno 500 miliona dinara.

Predviđeno je da se 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara, može koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022.

Vaučerom se mogu platiti isključivo usluge smeštaja, a ne ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge ili boravišna taksa.

Vaučere mogu dobiti penzioneri, studenti, nezaposleni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima ne većim od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćnoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Kako je precizirano, prijava će se primati zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine, a potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP “Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana. Smeštaj može da se rezerviše kod ugostitelja koji su se prijavili za učešće u projektu.

Celokupan postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodiće se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), zbog čega je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera biće objavljena na internet prezentaciji ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i biće dva puta sedmično ažurirana.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300