Počela prva faza uređenja izletišta Stepin gaj u Beogradu

stepin raj
stepin raj

Foto: mtt.gov.rs

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je povodom početka radova na prvoj fazi uređenja Stepinog gaja u Velikom Mokrom Lugu, da će zahvaljujući unapređenju infrastrukturnih i turističkih potencijala ovo mesto postati prepoznatljivo izletište u Beogradu.

Matić je izrazila uverenje da će ovaj poduhvat značajno unaprediti kvalitet života na lokalu, ali i da će mnogi građani iz svih delova Beograda birati upravo ovaj park kao jedno od najvećih i najdražih izletišta u našoj prestonici.

Ona je dodala da je za potrebe realizacije prve faze uređenja Stepinog gaja Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo 24 miliona dinara.

Projekat, koji počinje sa realizacijom u prvoj fazi, obuhvata pejzažno uređenje postojećeg parka, uređenje terena Stepin gaj, kao i izgradnju igrališta.

Obilasku početka radova prisustvovao je i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, koji je izrazio nadu da će Stepin gaj biti prepoznat na turističkoj mapi grada u istoj meri u kojoj je Zvezdarska šuma, koja je omiljeno izletište Beograđana.

Početku radova prisustvovali su i predstavnici JP “Srbijašume”, Turističke organizacije Beograda, kao i građani Velikog Mokrog Luga.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300