Počela prva faza uređenja izletišta Stepin gaj u Beogradu

stepin raj
Počela prva faza uređenja izletišta Stepin gaj u Beogradu

Foto: mtt.gov.rs

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je povodom početka radova na prvoj fazi uređenja Stepinog gaja u Velikom Mokrom Lugu, da će zahvaljujući unapređenju infrastrukturnih i turističkih potencijala ovo mesto postati prepoznatljivo izletište u Beogradu.

Matić je izrazila uverenje da će ovaj poduhvat značajno unaprediti kvalitet života na lokalu, ali i da će mnogi građani iz svih delova Beograda birati upravo ovaj park kao jedno od najvećih i najdražih izletišta u našoj prestonici.

Ona je dodala da je za potrebe realizacije prve faze uređenja Stepinog gaja Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo 24 miliona dinara.

Projekat, koji počinje sa realizacijom u prvoj fazi, obuhvata pejzažno uređenje postojećeg parka, uređenje terena Stepin gaj, kao i izgradnju igrališta.

Obilasku početka radova prisustvovao je i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, koji je izrazio nadu da će Stepin gaj biti prepoznat na turističkoj mapi grada u istoj meri u kojoj je Zvezdarska šuma, koja je omiljeno izletište Beograđana.

Početku radova prisustvovali su i predstavnici JP “Srbijašume”, Turističke organizacije Beograda, kao i građani Velikog Mokrog Luga.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama