Oktobarski računi na portalu EPS-Uvid u račun

EPS

Foto: eps.rs

Svi računi za električnu energiju za oktobar postavljeni su na novi portal “Uvid u račun” (https://portal.eps.rs/) koji se nalazi na sajtu Elektroprivrede Srbije (EPS), saopšteno je iz tog preduzeća.

Za dve nedelje na portal su se registrovala 122.384 korisnika.

Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju mogu bezbedno i brzo da preuzmu svoj račun i elektronski da ga plate bez odlaska u poslovnice platnih institucija, putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

uvid u racun eps

Na raspolaganju je i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije tokom ove grejne sezone EPS odobrava popust od 20 do 40% popusta na mesečni račun, što je više nego prošle zime.

Domaćinstva koja smanje potrošnju za 5 do 15% u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine u kom je ostvarena veća potrošnja, imaju popust od 20%. Za uštedu od 15 do 20% umanjenje je 25%, a za uštedu od 20 do 25% obračunava se 30% popusta. Za domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za 25 do 30% popust iznosi 35%, dok najveći popust od 40% ostvaruju oni koji smanje potrošnju za više od 30%.

Uz popust za izmirenje računa na vreme, domaćinstvima se obračunava i popust od 5% ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje 5% u odnosu na isti mesec 2022. godine.

Elektroprivreda Srbije nastavlja modernizaciju i unapređenje poslovanja u segmentu odnosa sa korisnicima, i plan je da početkom 2024. godine, u narednoj fazi digitalizacije, bude dostupna i mobilna aplikacija “Uvid u račun”, navodi EPS.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300