Od 1. oktobra gas će se umesto u kubnim metrima obračunavati u kilovat satima

Gasovod
gasovod_gasne_cevi

Javno preduzeće “Srbijagas” objavilo je da će se od 1. oktobra isporučeni prirodni gas umesto u kubnim metrima (m3) obračunavati u kilovat satima (kWh).

U saopštenju ovog preduzeća navodi se da je dobijena saglasnost Agencije za energetiku na odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje, a u skladu sa odlukom o izmenama i dopunama metodologije za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje iz ove godine.

– Pomenutom odlukom se tarife za “kapacitet” iskazuju u “dinarima/ kWh/dan/godinu”, a tarife za “energent” u “dinarima/kWh” – naveli su iz “Srbijagasa”.

Kako je precizirano, “Izmene metodologije posledica su promene načina merenja isporučenog prirodnog gasa i uvođenja kWh umesto m3 kao obračunske veličine isporučene energije u skladu sa uredbom”.

Iz “Srbijagasa” su istakli da promena u načinu iskazivanja cena prirodnog gasa za javno snabdevanje “neće imati ekonomsko finansijske efekte na visinu tarifa i prosečnih cena”.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300