Novi Sad dobija reciklomate

reciklomat novi sad
reciklomat novi sad

Građani Novog Sada moći će da odvajaju otpad u reciklomate koji će uskoro biti postavljeni na pet lokacija.

Kompanija “Sekopak” i grad Novi Sad postavili su na ovogodišnjem Exit festivalu pet reciklomata, kao i na Novosadskom Ultra Challenge turniru u basketu 3×3 održanom na Spensu.

– Ova dva velika događaja bila su odlična prilika da pripremimo Novosađane za nov način odlaganja ambalažnog otpada – kažu u “Sekopaku”.

Na pet lokacija u okviru Exit festivala, u kampu, kod prodajnog mesta Lovoturs, na OPENS State of EXIT Zona, Reggae i No sleep stejdžu posetioci su imali priliku da odlože PET flaše i ALU limenke u reciklomate. Čak 100 posetioca nagrađeni su simboličnim poklonima, dok je posetilac koji je odložio najviše ambalaže, više od 450 ambalažnih jedinica, osvojio kartu za naredni Exit festival.

Nakon Exit festivala, dva reciklomata prebačena su na Spens, na Ultra Challenger turnir koji je još jednom pokazao da se u Novom Sadu igra najbolji svetski basket 3×3. Posetioci ovog sportskog događaja imali su priliku da odlože PET flaše i ALU limenke u reciklomate, a najvredniji građanin sakupio je čak 150 ambalažnih jedinica za dva dana. Osim reciklomata, građani su ambalažu mogli da odlože u žute kutije koje je su “Sekopak” i kompanija “Coca-Cola HBC” obezbedile.

Reciklomati će u narednom periodu biti postavljeni na promentim lokacijama u gradu kako bi svi građani mogli da se uključe u primarnu selekciju i odlažu ambalažu u pamente mašine.

“Sekopak” je pre više od dve godine postavio prvi reciklomat u Srbiji kako bi započeli privikavanje građana na pametnu tehnologiju. Građani Kragujevca, Beograda, Niša, Aranđelovca i Zrenjanina već uveliko koriste ove pametne mašine, a uskoro će to biti omogućeno i svim Novosađanima.

***

Portal SRDA je u oktobru prošle godine najavio postavljanje reciklomata u Novom Sadu. Pogledajte u tekstu detalje o reciklomatima u tekstu Reciklomati i prese za sakupljanje ambalažnog otpada – Zrenjanin, Novi Sad i Novi Pazar dobijaju pametne mašine – SRDA

Lokacije reciklomata, presa i drugih automata u kojima se može odložiti ambalani otpad pogledajte na reciklažnoj mapi Srbiji izborom OBJEKTA u padajućem meniju Gde reciklirati – Reciklažna mapa Srbije

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300