Nova mesta za odlaganje stare odeće i patika – “Sport Vision” pokrenuo akciju doniranja uz popuste

tekstilni otpad
tekstilni_otpad_2

Često smo u nedoumici šta da radimo sa odećom koju ne nosimo – da li može da se donira ili je za reciklažu, kome da je odnesemo, da li da je bacimo u kontejner?

Jedno od rešenja koje je sada dostupno stanovnicima Beograda jeste akcija EcoVision. Kompanija “Sport Vison” postavila je u svojim prodajnim objektima u prestonici kutije za odlaganje stare odeće i obuće.

Sav tekstilni otpad koji bude ponovo upotrebljiv ili bude mogao da se reparira biće doniran, a ostatak će ići na reciklažu. Ovaj projekat se realizuje saradnjom “Sport Vision” i reciklažne firme “Spildpro” iz Sremske Mitrovice.

tekstilni otpad_sport vision

Foto: Sport Vision

– U želji da doprinesemo zdravijoj životnoj sredini započeli smo prikupljanje tekstilnog otpada. Odeća koju građani budu donosili odlazi u reciklažni centar. Tamo će se odvajati odeća koja može da se koristi, s obzirom na to da ljudi često bacaju nove stvari i ta odeća će biti donirana. Sva ostala odeća će biti reciklirana – kaže u razgovoru za portal Srda Anja Dmitrović, direktorka marketinga “Sport Vision grupe”.

U ovoj akciji učestvuju sve vrste odeće i od svih materijala, a ne samo sportska garderoba, kao i sva obuća.

Odeća i obuća mogu da se predaju u 23 radnje u Beogradu – Sport Vision, Extrasports, Buzz, Run n More, Tike.

– U ovoj akciji sakupljamo i obuću. Na primer, patike koje mogu da se repariraju, a to su uglavnom one koje imaju očuvan đon, nosimo kod obućara koji će ih popraviti. Takve patike ćemo donirati. Ostale patike odlaze na dalje zbrinjavanje – objašnjava naša sagovornica.

Uz reciklažu idu i popusti

Kako bi se što više građana i građanki odazvalo, “Sport Vision” je spremio i popuste na kupovinu sportske opreme.

– Za prvu donaciju omogućili smo 5% popusta na kompletan asortiman, a kada se potrošači odluče da doniraju i drugi put, ostvaruju 10% popusta na celokupnu ponudu artikala. Za one koji doniraju i treći put, popust na treću donaciju je 10% na sav asortiman i 20% na brendove kao što su Champion, Ellesse, Umbro, Lussari, Mont – kažu u “Sport Vision”-u.

Prilikom dolaska u radnju potrebno je da se kupac javi na kasi i pokaže Sport&Bonus karticu. Ukoliko nije član, za nekoliko minuta može dobiti “loyalty” karticu i odmah ostvariti pogodnosti.

Popust važi u svim maloprodajnim objektima i može se koristiti za neograničen broj kupovina u okviru meseca u kom je izvršena donacija odeće i obuće.

Akcija uskoro i u drugim gradovima

ecovision

U Beogradu “Sport Vision” pravi sistem sakupljanja i osluškuje reakcije građana. Za mesec dana akcija će biti proširena i na Novi Sad, Niš, Kragujevac, a u narednom periodu i na svih 60 radnji širom Srbije.

Ovaj maloprodajni lanac sportske opreme akciju pokreće i u zemljama regiona u kojima.

– Kao društveno odgovorna kompanija prošle godine smo pokrenuli EcoVision projekat kojim smo želeli da podstaknemo ljude širom regiona da postanu deo pozitivnih promena. Imali smo razne aktivnosti kao što su prikupljanje otpada, čišćenje priobalja, izdvajanje PET ambalaže, limenki, stakla i papira, prikupljanje sredstava od prodaje recikliranog materijala i donacije za obnovu fiskulturnih sala. Sada nastavljamo dalje – navodi naša sagovornica.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje