Nova atrakcija za posetioce Nacionalnog parka Tara – vidikovac Zelenika

nacionalni park tara_vidikovac zelenika
nacionalni park tara_vidikovac zelenika

Foto: nptara.rs

U nacionalnom parku Tara privode se kraju radovi na uređenju novog vidikovca nazvanog Zelenika.

Vidikovac, nazvan po imenu koje za Drinu Srbi koriste vekovima, nalazi se pored puta Perućac – Mitrovac i sa njega se pruža jedan od najlepših pogleda na dolinu Drine, HE „Bajina Bašta“ i jezero Perućac i predeo Osata u Republici Srpskoj, saopštio je JP “Nacionalni park Tara”.

Na kaskadnom platou urađena je drvena ograda i postavljeno šest moderno i funkcionalno dizajniranih nadstrešnica sa stolicama, stolovima i ležaljkama koji posetiocima pružaju poseban ugođaj i uživanje u izuzetnom pogledu na ovaj deo Podrinja. Ostalo je još da se postave info table i prateća infrastruktura, a zvanično otvaranje je planirano za sredinu septembra. Iako, radovi na uređenju nisu završeni u potpunosti brojni turisti već posećuju ovaj lokalitet.

vidikovac zelenika_nacionalni park tara

Foto: nptara.rs

Investitor izgradnje i opremanja vidikovca Zelenika je JP „Nacionalni park Tara“ uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine i UniCredit banke Srbija JSC. Inicijativa za izgradnju potekla je od Saveta korisnika NP Tara, a izradu projekta je finansirala Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.

Ovo je 11 uređeni vidikovac u Nacionalnom parku Tara, a uskoro je planirano i uređenje vidikovca Vrla ripa (Uroševa stena) u saradnji sa turističkom organizacijom „Tara-Drina“ Bajina Bašta i turističkom organizacijom regije zapadna Srbija.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300