“Neoplanta” je prva mesna industrija sa IPPC dozvolom

neoplanta
neoplanta

Foto: Neoplanta

Neoplanta” je prva i jedina mesna industrija u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), a koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine pri Ministarstvu zaštite životne sredine. Ova izuzetno značajna dozvola koja predstavlja najviši evropski standard u oblasti zaštite životne sredine je još jedna potvrda da je održivo poslovanje strateško opredeljenje “Neoplante” i da kompanija sve više investira u očuvanje prirode, saopštila je kompanija.

IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih dobara, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija.

Kako bi dobila dozvolu, kompanija “Neoplanta” radila je posvećeno na ispunjenju visokih kriterijuma Ministarstva zaštite životne sredine u oblasti zaštite prirode, ali i raspoloživa sredstva stavila u službu „zelenih projekata“. navedeno je u saopštenju.

– Ponosni smo što smo se popeli još jedan stepenik više i ubrzali naš put ka ekološki svesnoj kompaniji. Dobijanje IPPC dozvole dokaz je da je proizvodnja u kompaniji Neoplanta usklađena sa najvišim evropskim standardima, i to je snažna poruka poverenja, pre svega našim vernim potrošačima, ali i poslovnim partnerima – rekao je direktor “Neoplante”, Aco Tomašević. – Želimo da budemo primer i inspiracija drugim kompanijama da svoje poslovanje usmere ka očuvanju životne sredine.

“Neoplanta” je u proteklom periodu uložila 2,5 miliona u savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje sprečava uništavanje biodiverziteta u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kao i u smanjenje emisije CO2.

“Neoplanta” je jedna od članica “Nelt Grupe”, koja posluje kroz 18 kompanija na 12 tržišta Evrope i Afrike, sa više od 4500 zaposlenih.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300