Nemačka vlada predstavila novi paket mera za smanjenje emisije štetnih gasova

autoput
autoput

Foto: pixabay/ mindz

Nemačka vlada predstavila je novi paket mera za smanjenje emisije gasova sa “efektom staklene bašte” u sektorima saobraćaja i stanovanja, sa ciljem da Nemačka do 2045. bude na nivou neutralnosti emisija, prenosi Beta.

Ministar za saobraćaj Folker Vising saopštio je da njegovo ministarstvo planira da poveća broj stanica za punjenje električnih vozila, brojčano poveća javni prevoz i na putevima napravi više biciklističkih traka.

On je dodao da zemlja neće uvesti ograničenje brzine na autoputevima. Aktivisti za zaštitu životne sredine smatraju da bi upravo ta mera odmah umanjila emisije gasova i visoku cenu goriva.

Trenutno, na mnogim autoputevima u Nemačkoj ne postoji ograničenje brzine i vozači često voze brzinom većom od 200 kilometara na čas, što u velikoj meri povećava potrošnju goriva.

Organizacija Greenpeace nazvala je Visingov plan “nebuloznim”, kritikujući odluku o brzini na autoputevima i dozvolu da se u domaćinstvima sistemi za grejanje na gas mogu ugrađivati do 2024.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300