Ministarstvo: Remont Rafinerije nafte Pančevo do 17. aprila

remont rafinerije Pančevo
remont rafinerije Pančevo

Foto: Emilija Jovanović

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je sa delegacijom kompanije NIS, predvođenom generalnim direktorom kompanije Kirilom Tjurdenjevim, a glavna tema sastanka bilo je praćenje aktivnosti na remontu Rafinerije nafte Pančevo, saopštilo je Ministarstvo.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe koja će pratiti sprovođenje dinamičkog plana za izvođenje remonta, a koju će činiti predstavnici relevantnih ministarstava, nadležnih inspekcijskih službi i predstavnika NIS. Budući da je pančevačka rafinerija jedan od najvažnijih energetskih objekata u Srbiji, u razgovoru je naglašeno da je posebno važno da provera stanja opreme pod pritiskom, kao i druge opreme i izvedenih radova tokom remonta budu u skladu sa svim relevantnim domaćim zakonskim propisima, kao i propisima EU.

– Praćenje realizacije planiranih radova i investicija važno je kako bi se umanjili rizici koji prate obimne i kompleksne aktivnosti na remontu. Sigurnost snabdevanja građana i privrede je naš prioritet i u te svrhe su obezbeđene i dovoljne zalihe za vreme trajanja remonta. Remont Rafinerije nafte Pančevo će unaprediti proces proizvodnje, obezbediti veću pouzdanost rada, i doprineti većoj zaštiti životne sredine i jačanju konkurentnosti domaće naftne industrije – rekla je ministarka.

U najveći kapitalni remont u istoriji pančevačke rafinerije, koji će trajati do 17. aprila, biće uloženo oko 95 miliona EUR, a na radovima će uz zaposlene u rafineriji biti angažovano više od 2.000 zaposlenih eksternih izvođača.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300