Ministarstvo: Neće biti restrikcija struje

Dalekovod struja
dalekovod_struja_7

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je danas da ne očekuje restrikcije električne energije u Srbiji, kao i da je iznenađeno plasiranjem informacija o tome u medijima.

“Restrikcija nije bilo ni kad je elektroenergetski sistem bio gotovo pred kolapsom zbog neodgovornosti i nerada bivšeg v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića i poslovodstva ovog preduzeća. Ne očekujemo da ih bude ni sada, s obzirom na to da kao država činimo sve da obezbedimo da na zimu bude dovoljno energije i energenata za potrebe domaćinstava i privrede”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Iz ministarstva su naveli da su iznenadjeni plasiranjem tvrdnji u medijima “koje se zasnivaju na informacijama koje nisu potvrdjene od strane nadležnih preduzeća i institucija”.

Danas se oglasila i “Elektroprivreda Srbije” koja je poručila da ne planira restrukcije struje i demantovala navode koji su se pojavili u nekim medijima u regionu.

Ranije danas nekoliko medija u Srbiji prenelo je pisanje hrvatskog portala “Poslovni dnevnik” o mogućim restrikcijama električne energije u Srbiji koji se pozvao na navodno dobro upućen izvor u “Elektroprivredi Srbije”.

Ovaj hrvatski portal tvrdi kako bi do restrikcija u Srbiji moglo doći tokom novembra, decembra i januara zbog nedostatka uglja.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300