Ministarstvo: Neće biti restrikcija struje

Dalekovod struja
Ministarstvo: Neće biti restrikcija struje

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je danas da ne očekuje restrikcije električne energije u Srbiji, kao i da je iznenađeno plasiranjem informacija o tome u medijima.

“Restrikcija nije bilo ni kad je elektroenergetski sistem bio gotovo pred kolapsom zbog neodgovornosti i nerada bivšeg v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića i poslovodstva ovog preduzeća. Ne očekujemo da ih bude ni sada, s obzirom na to da kao država činimo sve da obezbedimo da na zimu bude dovoljno energije i energenata za potrebe domaćinstava i privrede”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Iz ministarstva su naveli da su iznenadjeni plasiranjem tvrdnji u medijima “koje se zasnivaju na informacijama koje nisu potvrdjene od strane nadležnih preduzeća i institucija”.

Danas se oglasila i “Elektroprivreda Srbije” koja je poručila da ne planira restrukcije struje i demantovala navode koji su se pojavili u nekim medijima u regionu.

Ranije danas nekoliko medija u Srbiji prenelo je pisanje hrvatskog portala “Poslovni dnevnik” o mogućim restrikcijama električne energije u Srbiji koji se pozvao na navodno dobro upućen izvor u “Elektroprivredi Srbije”.

Ovaj hrvatski portal tvrdi kako bi do restrikcija u Srbiji moglo doći tokom novembra, decembra i januara zbog nedostatka uglja.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama